Fernandes og Greenwood holdt lekestue

United med imponerende oppvisning mot Brighton.

Det var to formsterke lag som møttes til dyst på Falmer Stadium. Mens United kom fra fire poeng mot «topp fire»-rivalene Tottenham og Sheffield United, hadde Brighton tatt fire poeng mot Arsenal og Leicester. Det ga dem en liten luke ned til den verste nedrykksstriden.

Ole Gunnar Solskjær stilte det samme laget som slo Sheffield United 3-0. Dermed klarte ingen å spille seg inn i laget etter kvartfinalen mot Norwich i FA-cupen. Fernandes, Shaw og Maguire fikk fornyet tillit, og har dermed startet alle kampene siden coronapausen.

Greenwood med klassemål

Det var et United som føk ut av startblokkene på Falmer Stadium. I løpet av det første minuttet klarte de røde djevlene å spille seg til en god posisjon inne i Brightons boks, uten å få avfyrt skudd på mål.

Beleiringen av hjemmelagets sekstenmeter fortsatte de neste minuttene, uten at dette førte til voldsomme farligheter. Deretter fulgte en periode uten nevneverdig dominanse fra noen av lagene. Brighton presset høyt, uten å vinne ballen i farlige posisjoner.

Etter drøye 12 minutter smalt det fra Bruno Fernandes. Etter forarbeid av Paul Pogba sendte porugiseren en rakett i stolpen. Dessverre for de røde var ikke metallet til hjelp, og

Etter 16 minutter skulle det første målet komme for United. Harry Maguire dro med seg ballen høyt i banen og fant breddeholder Wan-Bissaka. Høyrebacken ga ballen til Mason Greenwood, som lurte Brighton-forsvaret med noen raske finter, før han satte ballen forbi Matty Ryan, i keeperens nærmeste hjørnet.

Et Fernandes-frispark over mål senere, kunne Solskjærs menn ta drikkepause med en 1-0-ledelse.

GOALWOOD: Mason Greenwood er i scoringsform, også etter coronapausen.

Fernandes doblet

Og United fortsette å trykke også etter avbrekket.

29 minutter inn i kampen endte et Luke Shaw-innlegg hos Paul Pogba på utsiden av sekstenmeteren. Han sendte en kort pasning til midtbanemakker Fernandes, som fyrte av på første touch. Ballen gikk via en Brighton-forsvarer og satte keeper Ryan ut av spill.

Dermed hadde United en behagelig 2-0 ledelse allerede etter halvtimen.

Etter dette festet bortelaget et jerngrep rundt kampen. United styrte hendelsene i Brighton, uten å få annet enn småpent kombinasjonsspill å vise til. Den første omgangen ebbet ut med 2-0-ledelse for Bruno Fernandes og kompani.

DOBLET LEDELSEN: Bruno Fernandes økte forspranget til 2-0 etter et noe heldig langskudd.

Drømmekontring

Etter hvilen satte vertene inn angrepsduoen Neal Maupay og Leandro Trossard. Det skremte ikke vertene, som fortsatte i samme spor som i de første 45 minuttene.

50 minutter inn i kampen leverte gjestene kontringsspill sir Alex Ferguson nok ville nikket anerkjennende til. Nemanja Matic leverte en pasning á la Paul Pogba på sitt aller beste til Mason Greenwood.

18-åringen fosset nedover siden, og leverte en millimeterpresis pasning til Bruno Fernandes, som kunne sette inn sitt andre mål for dagen på helvolley.

Deretter fikk Brighton også noen muligheter til å vise at de også kan spille fotball. Dan Burn fant nesten Neal Maupay med et innlegg, før Leandro Trossard satte ballen like utenfor David de Geas mål.

BRA, BRUNO: Uniteds nummer 18 fikk æren av å ekspedere en mønsterkontring i mål.

Kontrollerte inn seieren

Men hat-trick skulle det ikke bli for Fernandes. Portugiseren fikk hvile da klokka passerte 65 minutter. Det fikk også Luke Shaw og Paul Pogba. I deres plass kom tre akademispillere, i form av Brandon Williams, Scott McTominay og Andreas Pereira.

Og da den nye ledestjernen i United-laget gikk av, tok den gamle ledestjernen tak. David de Gea hentet frem en kjemperedning på Leandro Trossards skudd etter 68 minutter.

Spanjolen viste også prov på kvalitet da han reddet et skudd som rikosjetterte av et United-bein med en god reaksjonsredning sju minutter senere.

Det siste kvarteret bar preg av at United hadde byttet ut sine offensive stjerner. Anthony Martial og Marcus Rashford gikk av banen etter 78 minutter, til fordel for Odion Ighalo og Daniel James.

Sistnevnte fikk to muligheter til å overliste Ryan, men klarte ikke å benytte seg av de sjansene han fikk.

Dermed ebbet kampen ut med 3-0 til gjestene fra Manchester, som utvider den ubeseirede rekken til 15 kamper.

INNBYTTER: Også i dag brukte Solskjær alle fem byttene. De fem klarte ikke å sette noe stort preg på kampen, men sørget for at United kontrollerte inn 3-0.