Vidic og Smalling er best

Baklengsstatistikkene viser at det er stopperduoen Nemanja Vidic og Chris Smalling som slipper inn minst mål.

Denne sesongen har fem forskjellige delt på midtstopperplassene i Manchester United. Nemanja Vidic har desidert flest spilte minutter, mens Wes Brown kun har et 18 minutter langt innhopp på stopperplass. United.no har sett litt nærmere på hvem som spiller når baklengsmålene kommer. Alle kamper i Premier League, Champions League, FA- og Ligacupen er inkludert.

Uniteds midtstoppere 2010/11:

Navn: Antall minutter: Antall innsluppet: Min per innsluppet:

Nemanja Vidic

2224

19

117

Rio Ferdinand

1670

12

139

Chris Smalling

782

9

87

Jonny Evans

886

16

55

Wes Brown

18

0

Totalt:

2790

28

100

Statistikken viser at med Rio Ferdinand på banen går det lengst tid mellom hvert baklengsmål (sett bort fra Wes Brown, som fikk et lite innhopp mot West Ham i Ligacupen). 139 minutter er over halvannen kamp mellom hvert innslupne. Ikke så alt for langt ettter følger Nemanja Vidic, som i tillegg har vesentlig flere spilte minutter enn stopperkollegaen.

Ser man på de to yngre midtstopperne, er tallene ganske mye lavere. Chris Smalling slipper inn omtrent ett mål per kamp i gjennomsnitt, men enda verre er det med Jonny Evans. Nord-iren har ett baklengs hvert 55. minutt, noe som er oppsiktsvekkende lavt. Begge disse skades imidlertid en god del av at de dannet stopperparet i 0-4-tapet mot West Ham.

Etter Hammers-kampen var det Evans som fikk gjennomgå, og ser man bort fra det oppgjøret i Smallings statistikk, har han faktisk bare marginalt dårligere antall minutter per innsluppet mål (138) enn Rio Ferdinand.

Ser man på hvilke stopperduoer som slipper inn flest mål, finner man imidlertid enda mer interessante tall.

Uniteds stopperkonstellasjoner 2010/11:

Partnerskap:

Antall minutter:

Antall innslupne:

Minutter per innsluppet:

Ferdinand/Vidic

1374

9

153

Evans/Vidic

524

9

58

Smalling/Vidic

326

1

326

Evans/Smalling

252

6

42

Ferdinand/Smalling

186

2

93

Evans/Ferdinand

110

1

110

Brown/Smalling

18

0

Disse tallene viser markante forskjeller i antall baklengsmål utifra hvilke to spillere som danner Uniteds stopperduo. Best ut kommer faktisk Smalling og Vidic som stopperpar – på 326 minutter sammen har de kun sluppet inn ett mål. Det som blir ansett som Uniteds beste stopperpar, Ferdinand og Vidic, kommer nest best ut på statistikken. Sammen holder de buret rent oftere enn de gjør hver for seg med andre stopperkollegaer.

De to stopperduoene som kommer dårligst ut inneholder begge Jonny Evans. I sesonginnledningen spilte han mye sammen med Vidic, men baklengsmålraten var voldsomt høy – totalt har duoen ett baklengs omtrent hver time de spiller sammen. Enda verre er det når Evans spiller med Smalling – firemålstapet mot West Ham har riktignok gjort et kraftig utslag på statistikken, men over ett baklengs per omgang er langt under hva man kan forvente.

Skal man se på grunner og trekke konklusjoner til dette her, kan man slå fast at for eksempel Evans og Vidic ikke passer særlig godt sammen. En av grunnene til dette er at ingen av dem er spesielt raske på labben, og at de trenger enten en Smalling eller Ferdinand som er raskere til beins ved siden av seg.

Det må nevnes at statistikker kun er statistikker, og at de ikke er noen fasit, men heller en indikasjon på hvordan ting er: Smalling og Vidic har for eksempel kun én bortekamp sammen, og de fleste kampene har vært mot overkommelig motstand på Old Trafford. Allikevel, kun ett baklengsmål på over tre og en halv kamp er imponerende tall.

Hva mener du om Uniteds stopperpar? Hvem bør spille? Logg inn og kommentér!