mcneill181022

Her er vår oversikt over hvordan det gikk med våre utlånte denne helga.

Middlesbrough 4-0 Preston North End

Álvaro Fernández og Preston hadde vunnet sine to foregående kamper, og hadde ikke tapt på sine siste sju, men de gode rekkene fikk en brutal stopp da de møtte Michael Carricks Middlesbrough på Riverside Stadium.

Fernández spilte fra start, men ble byttet ut på stillingen 3-0 i det 86. minutt.

Lancs.live gir ham karakteren 5 etter en kamp hvor det ble vanskelig defensivt med tanke på hvor sterke Middlesbrough er på kantene.

Preston ligger like over midten av Championship-tabellen, med sju poeng opp til playoff.

alvarofernandez030922
TAPTE MOT CARRICK: Álvaro Fernández og Preston.

Queens Park Rangers 0-1 Birmingham City

Dette kunne vært en skikkelig United-duell, men Ethan Laird er skadet, mens Hannibal Mejbri ble plassert på benken. Det ble heller en ex-red som ble avgjørende, siden Tahith Chong scoret kampens eneste mål.

Hannibal kom inn i det 72. minutt, og var med på å sikre seieren for bortelaget, som med det tok et langt steg unna Championship-nedrykksstriden – med ni poeng ned, så burde divisjonsstatusen være sikret for denne gang. QPR har sunket som en stein en stund, og er tre poeng bak Birmingham, og lever fortsatt litt utrygt. Det vil forhåpentligvis hjelpe om Laird er tilbake snart.

Birmingham Mail gir Hannibal karakteren 6 på spillerbørsen for innhoppet, og skriver at han presset som om det stod om livet.

hannibal180223
KOM INNPÅ: Hannibal Mejbri.

Stoke City 0-0 Norwich City

Stoke ser ut til å ha fått litt orden på laget, og Axel Tuanzebe spilte fra start for tredje kamp på rad.

Tuanzebe & co holdt nullen mot Norwich, men scoret ikke selv heller, så da ble det ett poeng til hvert av lagene.

Stoke Sentinel gir Tuanzebe karakteren spillerbørsen etter det de beskriver som en underholdende duell med Teemu Pukki.

Stoke er nå like under midten av tabellen, men avstanden opp til playoff er for stor til at dette blir noe annet enn en plassering rundt midten.

tuanzebe150223
LEVERER BRA I STOKE ETTER Å HA RETURNERT FRA SKADE: Axel Tuanzebe.

Sunderland 1-1 Luton Town

Amad Diallo har vært ute av spill med en liten skade, men var tilbake i denne. Han startet riktignok på benken, men kom inn i det 55. minutt, noen minutter etter at Luton hadde gått opp i ledelsen.

Ivorianerens prestasjoner har sunket betraktelig i det siste etter noen gode måneder, så kanskje hadde han rett og slett godt av en liten pause. Her ble han igjen viktig, for han skaffet Sunderland et straffespark mot slutten som han selv scoret på, så han sørget for poeng til hjemmelaget på Stadium of Light.

Lokalavisa Sunderland Echo gir Amad karakteren 7 for innhoppet, og skriver at han løftet laget.

Sunderland har sju poeng opp til playoff i Championship, og trenger altså en svært sterk avslutning på sesongen for å blande seg inn der.

amad080223
UTLIGNET MOT SLUTTEN AV KAMPEN: Amad Diallo.

Plymouth Argyle 2-0 Forest Green Rovers

Forest Green er på full fart mot nedrykk siden de ikke har blitt bedre etter at Duncan Ferguson tok over, og det ble ikke bedre etter å ha tapt mot Plymouth, som prøver å komme seg ut av League One i den andre enden av tabellen.

Charlie Savage har klart seg bra hittil i Forest Green, og scoret sitt første mål helga før dette, men det ble verken mål eller poeng denne gangen, og Savage ble byttet ut i det 59. minutt.

Forest Green har 13 poeng opp til MK Dons like over streken, og neste motstander er Sheffield Wednesday – det eneste laget som er over Plymouth på tabellen.

savage
TAPTE: Charlie Savage & co.

Sheffield Wednesday 1-1 Bolton Wanderers

Bolton klarte 1-1 borte mot League One-serieleder Sheffield Wednesday på Hillsborough fredag kveld.

Shola Shoretire hadde en god start i Bolton, men prestasjonsnivået har falt litt mens manager Ian Evatt prøver å finne ut av Shoretires beste posisjon, og i denne kampen ble Shoretire benket. Han kom innpå i det 72. minutt.

Bolton ligger på sjetteplassen som gir playoff, men både Wycombe og Peterborough har nærmet seg i det siste, så Evatt trenger nok en Shoretire som slår tilbake i innspurten av sesongen.

Bolton Wanderers v Ipswich Town - Sky Bet League One
SHORETIRE: Her fra forrige helgs tap mot Ipswich.

Salford City 3-1 Doncaster Rovers

Salford City er involvert i en beinhard kamp om en playoffposisjon i League Two, og Neil Woods lag styrket sine sjanser ved å vinne 3-1 mot Doncaster hjemme på Moor Lane.

Ethan Galbraith spilte som vanlig fra start for Salford, og han skal ha spilt en god kamp mot laget han var utlånt til i fjor.

Galbraith ble byttet ut i det 88. minutt. Han hadde et kvarter tidligere pådratt seg et gult kort, uten at vi vet om det var en del av grunnen til at han da gikk ut.

Salford ligger på sjuendeplass (den siste playoffposisjonen), med Mansfield tre poeng bak. Mansfield har spilt to færre kamper. Salford har Bradford og Stockport like foran seg.

galbraith081022
VANT: Ethan Galbraith og Salford City.

Tranmere Rovers 1-3 Newport County

Etter fem kamper på rad uten seier i League Two, ble det en 3-1-seier borte mot Tranmere for Newport County denne helga.

Charlie McNeill elsker å score mål, men scoret ikke i noen av de første seks kampene han startet for Newport, ei heller i noen av de fire innhoppene, men i sin tolvte seniorkamp (han hadde jo også et innhopp for Manchester United i høst) kom endelig målet.

Det var ikke noe vakkert mål, må det sies, men forhåpentligvis kan dette gi ham selvtillit slik at han kan score noen flere mål mot slutten av sesongen.

Se McNeills mål:

– Det var en lettelse for ham siden han har vært nære på etter hvert som ukene gikk. Spisser blir frustrerte når de ikke scorer, og noen ganger ser de ikke det større bildet når det gjelder laget, og det å vinne kamper. Litt frustrasjon hadde krøpet seg inn i Charlies spill, men jeg var strålende fornøyd med at han fikk målet sitt, uttalte manager Graham Coughlan etter kampen.

Tranmere-sjef Micky Mellon fikk for øvrig sparken i etterkant av denne kampen.

PS. McNeill har scoret mot seniormotstand tidligere – i EFL Trophy – men da spilte han jo for et U21-lag.

Stade de Reims 1-2 Marseille

Eric Bailly har ikke akkurat imponert i det siste for Marseille, og søndag var han benket igjen.

Like før slutt ble ivorianeren byttet innpå da seieren skulle sikres, og det gikk i det minste bra.

Bailly & co er nå sju poeng bak serieleder PSG (som tapte hjemme mot Rennes denne helga).

bailly070922
BYTTET INN LIKE FØR SLUTT: Eric Bailly.

Getafe 2-0 Sevilla

Sevilla har en tendens til å våkne når det er Europa League-fotball som skal spilles – forhåpentligvis med et unntak i kvartfinalene i april – men i ligaen har det vært mye trøbbel denne sesongen.

Søndag ble det nok et tap for Alex Telles & co, og det endte med en 2-0-seier til Getafe.

Resultatet gjør at avstanden ned til nedrykksplass fortsatt er på bare to poeng, så selv om de færreste tror at Sevilla rykker ned, så kan de heller ikke føle seg 100% trygge.

Telles skal ikke ha hatt en spesielt god kamp, og han ble et byttet ut i det 72. minutt, men han var i det minste ikke involvert i baklengsmålene (han var byttet ut da hjemmelagets andre mål ble scoret). Brasilianeren hadde et brukbart skuddforsøk fra distanse noen minutter før han ble byttet ut.

Det er nå ventet at Sevilla kommer til å kvitte seg med manager Jorge Sampaoli, noe vi omtalte i denne artikkelen.

telles190223
TAPTE: Alex Telles & co.

Celtic 3-1 Hibernian

Hibernian gikk til pause med en ledelse på bortebane mot serieleder Celtic, selv om de spilte bortimot halve førsteomgangen med ti mann, etter å ha tatt ledelsen på straffespark noen minutter før pause.

Will Fish har blitt fast på dette Hibernian-laget, og han leverte igjen en meget solid forestilling for Hibs. Edinburgh Evening News/Scotsman gir ham karakteren 8spillerbørsen.

Fish ble byttet ut på stillingen 1-1 i det 69. minutt, en av flere manageravgjørelser som avisa i en annen artikkel nevner at fansen har stilt spørsmål ved.

fish180722
TAPTE MOT OVERMAKTEN: Will Fish og Hibernian.

Hradec Králové 0-2 Sparta Praha

Det ble en god helg for Matej Kovar og Sparta Praha.

Kovar holdt nullen da Sparta Praha vant på bortebane mot Hradec Králové, og attpåtil gikk det galt for begge de verste rivalene.

Viktoria Plzen tapte 1-2 på hjemmebane mot Bohemians, og er nå fem poeng bak, mens Slavia Praha spilte 2-2 borte mot Slovan Liberec etter at hjemmelaget utlignet på overtid, og det målet gjør at de to Praha-lagene nå har like mange poeng.

Lagene møtes midt i april.

kovar150722
VANT: Matej Kovar & co.

Eastleigh 3-2 Altrincham

Maxi Oyedele har spilt seg inn i førsteelleveren til Altrincham, mens Joe Hugill scoret i ligadebuten borte mot York City.

Lørdag spilte begge fra start i bortekampen mot Eastleigh , men det endte med tap – et tap som gjør at selv de største optimistene nok har sluttet å ha tro på at det kan bli playoff i National League denne sesongen.

Hugill ble byttet ut i det 67. minutt, mens Oyedele ble byttet ut ti minutter etterpå.

Altrincham har også muligheten til å benytte seg av midtstopper Sonny Aljofree denne vårsesongen, men foreløpig har han heller spilt for United-akademiet (uten hell denne helga, for Aljofree ble utvist i U21-tapet mot City).

oyedele081022
TAPTE: Maxi Oyedele & co.

Portadown 2-2 Crusaders

Lørdag ble det 2-2 mellom Portadown og Crusaders i den nordirske ligaen.

Ondrej Mastny stod i mål for Portadown, og han er neppe fornøyd med eget keeperspill på 1-2-målet.

Portadown er på god vei mot nedrykk, men har vært bedre etter at Mastny kom inn, selv om han ikke hadde sin beste kamp her.

Kidsgrove Athletic 2-1 Ramsbottom United

Ramsbottom United ligger helt sist i Northern Premier League Division One West, og rykker trolig ned, og det ble ikke bedre av at de rotet bort en ledelse og tapte lørdag ettermiddag.

Tom Wooster stod i mål, og vi har ikke sett noen indikasjoner på at det var hans feil at dette gikk galt.

Andre:

• Dean Henderson er fortsatt ute av spill, og manglet da Nottingham Forest tapte 1-2 mot Newcastle.
  • Di’Shon Bernard var ubenyttet reserve da Portsmouth vant 2-0 på bortebane mot Bristol Rovers.