TILBAKEBLIKK: På denne dag i 2004 vant United enkelt i FA-cupen selv etter Gary Nevilles utvisning.

Vi har ikke vunnet FA-cupen siden 2004, og på denne datoen i 2004 spilte United sin kamp i femte runde av turneringen. I motsetning til i år var det Premier League-motstand for United den gang, etter at byrival City ble trukket ut som Uniteds motstander.

Å møte City den gang var naturligvis en langt mindre skremmende opplevelse enn det er nå, og United var klare favoritter til oppgjøret. United tok også kommandoen, og etter litt over en halvtime kom hjemmelagets ledermål. Ryan Giggs slo en lav pasning inn i feltet, og der dukket Paul Scholes opp, og spiller nummer 18 puttet ballen i mål bak Arason (!) i City-buret.

Manchester United v Blackburn Rovers
TOMÅLSSCORER: Ruud van Nistelrooy, her fra en annen anledning.

Gary Neville mistet hodet (eller mer presist: dyttet det mot McManamans hode) noen minutter senere, så United måtte spille mer enn halvparten av kampen med ti mann. Ikke at det fikk så stor betydning. United holdt på ledelsen, og med 20 minutter igjen på klokka begynte de røde heller å øke ledelsen. Ruud van Nistelrooy dyttet inn 2-0, Ronaldo kjempet inn 3-0, før City reduserte ved Tarnat. Men alt eventuelt håp om comeback ble knust da Van Nistelrooy var frempå igjen, og det stod 4-1 til United.

Med fem minutter igjen av oppgjøret fant United ut at de skulle være litt snille med Robbie Fowler akkurat den dagen, og den tidligere Liverpool-spilleren satte inn en frisparkredusering.

United gikk uansett enkelt videre med ti mann mot byrivalen, og vant altså også FA-cupen den sesongen.