– Vi spilte ikke veldig bra

Rashford ble spurt om straffen, troppen og den kommende perioden med mange kamper i kalenderen etter kampen mot Leicester.

Marcus Rashford ble tungen på vektskålen da Manchester United vant 1-0 mot Leicester på lørdag. Hovedpersonen er fornøyd med poengene, men ikke med spillet.

– Vi har spilt godt siden starten av sesongen, men i dag spilte vi ikke veldig bra, men det er tre poeng som betyr noe. For laget er det veldig viktige tre poeng, sier målscoreren til MUTV etter kampen. 

Harry Maguire: – Deilig at vi holdt nullen

– med mange spillere borte på opphold med landslaget, hvor vanskelig blir den påfølgende kampen?

– Det gjør forberedelsene vanskeligere, siden folk kommer tilbake på forskjellig tidspunkt.

Men det kan også være positive ting å hente fra ligapausen.

– Vi kom fra et uheldig oppgjør mot Southampton, så det var nok en fordel med en liten pause hvor vi kunne klarne takene.

KUNNE JUBLE: Før det var spilt ti minutter scoret Marcus Rashford på straffesparket han selv skaffet.

– Jeg tror det var mindre stresset i dag. Vi skjønte at vi kom til å dra seieren i land, og det er den følelsen man ønsker å ha når man er ute på gressmatta, sier Rashford og legger til:

– Men det er klart at det var en tøff kamp. De siste femten-tjue minuttene hadde Leicester veldig mye ball og vi ble løpende etter.

Les vår spillerbørs: Viste igjen at han er blitt en nøkkelspiller

Krittmerket

Forrige gang Rashford skulle ta et straffespark var mot Crystal Palace, som ikke er en hyggelig opplevelse å se tilbake på.

– Det har vært skrevet mye Manchester United og straffespark den siste tiden, men det handler om å ikke la det gå inn på en. Det handler til slutt om den enkelte spilleren.

MARERITTET: Straffebommen mot Crystal Palace ble Rashfords første i seniorkarrieren.

Men spilleren legger ikke skjul på at han var fornøyd med resultatet.

– Det var deilig å score. Jeg prøvde å se på keeper og sette ballen i det hjørnet han ikke gikk for. Spesielt mot en keeper som Kasper Schmeichel, som har så god spenst og som liker å gå tidlig, er det viktig. Hadde jeg satt den hardt i et hjørne har han spensten til å ta den. 

– Viste styrke

De neste to ukene skal Manchester United ut i midtukekamper, og det blir ikke veldig mange pauser fremover.

– Nå går vi inn i en periode med mange kamper, og vi kommer til å få bruk for store deler av troppen og forhåpentligvis leverer vi litt bedre også.

– Selv med noen svært viktige spillere ute klarte vi å vise styrke i dag. Så jeg er ikke redd for at vi ikke skal klare oss. Flere kommer tilbake fra skader, men når de først er ute har vi unge spillere som kan fylle benken.

Helt til slutt kom han med en gladmelding fra garderoben.

– Vi spillere er på et godt sted, og manageren er på et godt sted. Vi tar kamp for kamp og ønsker å vinne så mange som mulig.

Les også: Roser stopperne etter forsvarskampen