– Vi spilte for Manchester!

Pogba med rørende intervju etter kampslutt.

Det har vært en tøff uke. For hele Manchester. For alle Manchester United-spillerne.

Manchester United vant 2-0 i Europa League-finalen over Ajax onsdag – bare to dager etter terrorangrepet i Manchester som kostet 22 menneskeliv.

United er dermed kvalifisert til neste års Champions League, og etterpå jublet både trenerapparat og spillere som villmenn.

Paul Pogba:

– Det som skjedde i Manchester mandag er trist. Ikke bare i Manchester, ikke bare i Paris, men i hele verden! Vi måtte fokusere, for det var en veldig viktig kamp, sier Paul Pogba til BT Sport etter kampen, og legger til:

– Vi vant for Manchester! Vi jobbet for dem! Vi jobbet for hele verden! Vi spilte for Manchester – vi spilte for hele England!

Franskmannen fortsetter:

– Målet var å vinne Europa League, og vi kom hele veien til Stockholm – nå klarte vi å vinne finalen også! Og vi er så stolte.

– Noen sier vi har hatt en dårlig sesong, men her står vi med troféet. Nå har vi vunnet tre troféer denne sesongen.

– Starten var viktig, vi scorer tidlig, og etter andre målet, ved Mkhitaryan, kontrollerte vi kampen. Alle var fokuserte, og vi gjorde en god forestilling, sier Poba.

Henrikh Mkhitaryan:

– Jeg er veldig glad for å ha scoret i dag. Alle har sagt det: «Du kommer til å score i finalen! Du kommer til å score i finalen!» Det gjør jeg takket være mine lagkamerater, sier Henrikh Mkhitaryan til BT Sport.

– Vi var aldri helt med i tittelkampen, men i Europa League gav vi alt for å vinne – og nå er vi i Champions League neste sesong, sier han videre.

Juan Mata:

– Dette er enormt! Vi kom her med ett mål – å vinne et trofé vi aldri har vunnet før, og for å kvalifisere oss til Champions League. Vi er så glade nå, sier Mata til BT Sport.

– Å komme tilbake til CL betyr det mye – for meg personlig også. Dette er mitt første, av forhåpentligvis mange, europeiske titler med United, fortsetter han.

– Det er spesielt viktig etter hva som skjedde i Manchester mandag. Det er viktig å hente hjem troféet. Det har vær en veldig tøff uke for alle i Manchester, og vi forsøkte å vinne for alle som har lidd, sier han, og legger til:

– Dette troféet er for dere!

Stemningen utenfor Friends Arena: