– Vi skal male byen rød

Axel Tuanzebe har aldri spilt et Manchester-derby på seniornivå, men midtstopperen er heltent før kampstart.

Axel Tuanzebe har lagt malingspannet og penslene i treningsbagen. Om noen timer skal han entre den lyseblå delen av Manchester, og han har tenkt til å gjøre noe med fargene der.

– Det er en av de største kampene i kalenderen. Vi ønsker å vinne både borte og hjemme mot City, og åpenbart ønsker vi å ta steg oppover på tabellen, sier Tuanzebe til klubben.

– Man bare vet hvilken del av byen som er rød og hvilken som er blå. Openshaw og videre er blått, men er du rundt Salford og Trafford er fargen rød. Det er en splittelse i byen, og vi ønsker å tette den ved å male hele byen rød, sier en offensiv Tuanzebe. 

MANCHESTER-GUTT: Tuanzebe er en av mange i United-garderoben som har vokst opp med rivaleriet i byen, og han er klar for kamp.

Som akademispiller har han møtt Manchester City flere ganger, og selv som ung tenåring var det ampert å møte de lyseblå.

– Det er alltid en aggressiv kamp, og det er alltid en stor kamp. Jeg husker oftere at vi har slått dem enn motsatt, og det ble bygget opp til kampene selv på U16-nivå, sier 22-åringen som enda ikke har spilt derbyet på seniornivå.  

Les også: (+) Våre vurderinger om laget mot City

FÅR HAN SPILLE? Tuanzebe har vært på banen under Solskjær ved flere anledninger denne sesongen, men har han erfaring nok til å starte mot Manchester City?

Tuanzebe tror det gode resultatet laget hadde i midtuken er med på å gi dem en ekstra dytt i den riktige retningen før byderbyet.

– Tottenham er ikke det enkleste laget å spille mot. De har sine problemer for øyeblikket, men man må alltid belage seg på en hard kamp når man møter Spurs. Seier og tre poeng mot dem har gitt oss medvind i forkant av kampen mot City. 

– Vi skal gå inn i oppgjøret med hodene hevet, og forhåpentligvis komme ut av oppgjøret med tre poeng.

Les også: (+) – City er vanvittig gode, men de har en akilleshæl