– Vi ønsker å kjempe om ligatittelen og Champions League

Ole Gunnar Solskjær erkjenner at United for øyeblikket er et stykke bak de beste, men håper å være med å kjempe i toppen allerede neste år.

På del 2 av pressekonferansen før FA-cupkampen mot Wolverhampton kom Solskjær inn på at å vinne en av cupene i år ville vært viktig for at spillerne skulle få smaken av å vinne.

Han skjønner likevel at det er Premier League som er det viktigste for fansen.

– Supporterne og også klubben er ikke fornøyde med å ikke kjempe om de øverste posisjonene i ligaen. Det er der vi føler at vi bør være, og flere av dagens supportere har levd under en periode hvor vi ofte har vunnet ligaen, sier Solskjær.

– For øyeblikket har vi ikke et slikt type lag, fordi vi har ligget et stykke bak topplagene en stund nå. Det kan være at å vinne en cup kan gjøre at spillerne får smaken på seier. Men det er ikke bare der vi vil være. Vi ønsker å kjempe om ligatittelen og Champions League, fortsetter han.

– Allerede neste år?

– Det er målet, så klart… Jeg sier ikke at det er et realistisk et. Vi er et godt stykke bak toppen nå, men vi spiller mot et topplag til søndag, og vi får se hvordan vi gjør det mot dem. Men med noen signeringer, med utviklingen som mange her viser, så kan vi være med å kjempe i årene som kommer.

NESTE HINDER: United er nødt til å ta seg av Adama Traore og Wolverhampton for å holde liv i FA-cupdrømmen.

Nordmannen vet at han for øyeblikket har en tynn og relativt uerfaren tropp.

– Ja, og det er derfor jeg kan sitte her og si at jeg er fornøyd med spillerne som har vært på banen. Dette er en gruppe som man kal jobbe med, som gir alt og som kommer til å være kjernen i laget fremover, sier Solskjær.

Likevel er de aller fleste enige om at laget skriker etter forsterkninger for å være med helt der oppe. Ryktene om Bruno Fernandes har tatt fullstendig fyr de siste dagene, mens flere andre spillere også blir nevnt.

– Vi ser på noen aktuelle signeringer for å styrke oss her og der, men kjernegruppa er fortsatt der, sier Solskjær.

Underveis i pressekonferansen fikk Solskjær også spørsmål om ropene mot Ed Woodward og eierne forrige helg.

Ifølge manageren har ikke det vært noe samtaleemne på Carrington den siste uka.

– Vi (Solskjær og Woodward) har ikke satt oss ned og pratet om det. Fokuset vårt er å prestere på banen, og vi må bare stå sammen som klubb og være samlet, sier Solskjær.

– Kommer definitivt ikke til å skje

Denne sesongen er det en liten vinterpause i Premier League, som for Uniteds del blir mellom ligahjemmekampen mot Wolverhampton (lørdag 1. februar) og bortekampen mot Chelsea (mandag 17. februar).

– Denne pausen midt i sesongen vil være veldig viktig for alle, og vi har fem eller seks kamper før det [avhengig av om United slår ut Wolves i FA-cupen, red.anm.], og vi skal bare prøve å holde ut frem til det, og få prestasjonene og resultatene vi håper på, og så bruke [pausen] til å få litt vitamin D, og gjøre oss klare for de siste tre månedene.

– Jeg kommer til å gi spillerne noen dager fri, sa Solskjær.

Han bekreftet videre at United kommer til å holde seg i Europa, og ble spurt om den usikre situasjonen i midtøsten bidrar til det.

– Ja, hvis det er noe som bekymrer meg, så er det ikke på fotballbanen, det er andre ting som bekymrer meg mer. Vi så på [/planla] Midtøsten, men det kommer definitivt ikke til å skje.

Ifølge Daily Mail blir Marbella vurdert som en destinasjon for et treningsopphold.

SKJER IKKE I 2020: I fjor var Solskjær og United-spillerne i Dubai, men i den kommende vinterpausen kommer United til å holde seg i Europa.