– Vi må være kliniske

Sunderland-manager Gustavo Poyet ser muligheter til nok et godt resultat på Old Trafford.

På dagens pressekonferanse sa uruguayaneren at lørdagens kamp mot United vil bli en helt annen enn den som utspilte seg i mai i fjor, da laget hans stakk avgårde med en overraskende 1-0-seier.
Han trakk frem Uniteds gode hjemmestatistikk under Louis van Gaal, men også forrige hjemmekamp mot Burnley. Den, mente Poyet, viste at det er godt håp om å få med seg poeng fra Old Trafford også denne gang.

Med tanke på at dere i de neste kampene skal møte Hull City og Aston Villa, er du fristet til å gjøre endringer mot United?

– Nei, ikke egentlig. Jeg forandrer ikke noe bare fordi vi skal møte Manchester United. De er veldig sterke hjemme. De har vunnet ti hjemmekamper. Jeg vet at Van Gaal ikke var fornøyd med kampen mot Burnley, men de vant. Nå må vi først og fremst anse denne kampen som vår viktigste. Så får vi tenke på Hull og Aston Villa, eller hvem det nå er som følger deretter. Vi vet aldri hva som skjer i fotball. Kanskje spiller vi til og med bedre mot United enn mot Hull. Derfor kan ikke ta sjansen på å hvile noen spillere. Overhodet ikke.

Med tanke på hva som skjedde der forrige sesong; dere tok en veldig viktig seier helt på tampen; så er Old Trafford kanskje ikke like ugjennomtrengelig som tidligere? Gjestende spillere går kanskje i større grad enn før utpå med tanken om at de kan få noe ut av oppgjøret?

– Først og fremst tror jeg det vil bli en helt annen kamp nå. I fjor var Ryan Giggs nettopp kommet inn som midlertidig manager, og vi kjempet for livet. Vi prøvde å endre på ting for å få noe å juble over til slutt. Det var en helt annen situasjon.

– Nå er de inne i en prosess hvor de prøver å endre spillestil, og det er vanskelig. De har begynt å vinne kamper og jeg synes folk er litt urettferdige mot dem. De er ikke så dårlige som folk vil  ha det til, og de har klassespillere.

– Vi må bare spille slik vi normalt pleier å gjøre det mot de beste lagene. De er vanskelige å slå og de holder ballen i laget, så vi må være kliniske.

– Som jeg sa tidligere, så spilte de ikke så bra mot Burnley, men de scoret mål. Det gjorde ikke Burnley (de scoret ett), men de hadde jammen meg sjanser nok til å gjøre det. Det var forskjellen mellom lagene, sa Poyet, og tolket det som at også hans lag skal  klare å gjøre det  hett rundt ørene på Wayne Rooney & co.