Kampen var egentlig over – men så grep VAR inn

Et utrolig drama på Falmer Stadium endte med 3-2-seier for United.

United vant 3-2 borte mot Brighton etter en kamp som hadde mye å by på, for å si det mildt.

En rekke VAR-avgjørelser, fem stolpetreff, Panenka-straffespark, et herlig Rashford-mål og to dramatiske overtidsscoringer.

Et Lewis Dunk-selvmål (presset frem av Harry Maguire) førte til Uniteds utligning etter at Brighton først hadde tatt ledelsen etter et Maupay-straffespark. Marcus Rashford sendte United i ledelsen, noe som holdt seg til overtiden, da Brighton utlignet.

Så blåste dommeren av kampen, men United-spillerne ropte på hands, og etter en titt på monitor sa Kavanagh seg enig, og dermed fikk Bruno Fernandes sjansen fra straffemerket. Der var han som vanlig trygg, og det ble tre poeng til United.

Stolpene stoppet Brighton

Vi kunne kjapt se at United-spillerne så litt kvikkere ut enn forrige helg mot Crystal Palace, men Uniteds åpning på Falmer Stadium var likevel ikke veldig god.

United hadde en del pasningsfeil, spesielt Bruno Fernandes ga bort ballen mye, og Brighton så farlige ut på kontringer.

Før ti minutter var gått hadde Trossard fyrt av en ball som traff treverket.

Uniteds første skudd kom i det 17. minutt da Mason Greenwood fant rom i feltet, men avslutningen gikk utenfor – vanligvis treffer Greenwood bedre på slike avslutninger.

Kort tid etterpå slo Bruno Fernandes et farlig innlegg inn mot Martial som skapte trøbbel for Brighton-keeper Ryan, men Martial kom seg aldri på den ballen.

Likevel var det ingen tvil om at Brighton kom nærmest, og etter litt over 20 minutter traff Trossard stolpen igjen, og David de Gea så tydelig irritert ut over hvor lett Brighton-spilleren kom seg til avslutning.

Før halvtimen var spilt så det ut til at en Adam Webster-heading også var innom tverrliggeren, men David de Gea hadde uansett tilnærmet kontroll der, og var nok også på den ballen.

Annullert United-mål og Brighton-straffespark

I det 33. minutt så det ut til at Mason Greenwood ga United ledelsen, etter fint United-spill hvor Anthony Martial og Marcus Rashford var sterkt involvert i angrepet.

Dessverre ble det avvinket for offside umiddelbart etter at ballen hadde havnet i nettet, og reprisene viste at det var helt riktig. Brighton hadde klart å sette Marcus Rashford i offside før han serverte Greenwood.

I stedet var det Brighton som tok ledelsen.

Bruno Fernandes løp inn i beina på Tariq Lamptey innenfor Uniteds straffefelt, og Brighton-backen gikk i bakken, og fikk et straffespark som så helt korrekt ut.

Straffesparket, et Panenka-straffespark av Neal Maupay, gikk i mål bak David de Gea.

United svarer

Det så ut til at United gikk mot å ligge under til pause, men heldigvis klarte United å svare før pause.

Luke Shaw gikk på et herlig løp på venstresiden, og fikk skaffet et frispark. Det frisparket ble slått inn til Nemanja Matic på bakerste stolpe av Bruno Fernandes, og serberen sendte ballen lavt tilbake innover i boksen, og Harry Maguire satte ballen i mål – eller var det Lewis Dunks hæl som var sist på den? Premier League valgte å gi målet til Dunk, uten at så veldig mange andre enn Maguire (og Dunk!) vil irritere seg over akkurat det.

Uansett var utligningen der, og United gikk til pause med 1-1.

Travelt for VAR

I starten av andreomgangen gikk Brightons Connolly i bakken i duell med Paul Pogba, og dommer Kavanagh pekte på straffemerket igjen.

Heldigvis fikk Kavanagh beskjed fra VAR om å se nærmere på situasjonen, og etter en titt på skjermen på sidelinjen ble straffesparket omgjort.

Like etterpå satte Marcus Rashford ballen i mål, men dessverre var VAR våken også i den situasjonen, og målet ble annullert for offside.

En korrekt avgjørelse også det.

Herlig Rashford-mål og ny stolperedning

Heldigvis skulle ikke Rashford måtte vente lenge før han fikk en godkjent scoring, for i det 55. minutt sendte han United i ledelsen med et herlig mål.

Rashford ble spilt gjennom av Bruno Fernandes, men hadde mye igjen å gjøre før ballen lå i nettet, for han måtte først lure av noen Brighton-forsvarere – flere ganger.

Iskaldt av Rashford, og forhåpentligvis betyr dette at han er på vei tilbake til storformen.

SCORET: Marcus Rashford.

Flere stolpetreff – og utligningen

Kort tid etterpå gikk Connolly nok en gang i bakken, men denne gangen lot ikke Kavanagh seg lure, og det ble ikke blåst straffespark. Da var det langt farligere da Solly March sendte avgårde et skudd som traff innsiden av stolpen før den gikk ut – der kunne det fort vært 2-2.

I det 76. minutt var Brighton svært nære igjen, og nok en gang var det tverrliggeren som stoppet Brighton og Trossard.

Solskjær fant ut at han måtte ta grep for å få orden på forsvarsspillet, og Eric Bailly kom inn for Greenwood i det 83. minutt, og United la om til en stoppertrio. Dette var Uniteds andre bytte – i det 65. minutt hadde Fred kommet inn for Paul Pogba.

Bailly-byttet hindret ikke March i å komme til en ny stor sjanse rett etterpå, hovedsaklig fordi Aaron Wan-Bissaka hadde skjøvet for langt inn mot stopperne.

På overtid stod David de Gea frem med en herlig redning fra kort distanse, i en situasjon hvor United ropte etter offside (noe det ikke var).

I det femte overtidsminuttet kom likevel utligningen, etter markeringssvikt av Aaron Wan-Bissaka og ikke minst Bruno Fernandes.

HELTENE: Det så lenge ut til at Marcus Rashford og stolpene på Falmer Stadium skulle bli dagens United-helter – men kampen hadde mer å by på.

VAR-drama

Heldigvis fikk Bruno Fernandes sjansen til å rette opp markeringssvikten.

Donny van de Beek vant et hjørnespark, som så ut til å være siste United-sjanse, og da Harry Maguires heading ble avverget så det ut til at det skulle ende med 2-2 og poengtap.

Men United-spillerne ropte på hands, og de hadde helt rett. Etter en titt på VAR-monitoren fikk United straffespark, og Bruno Fernandes satte den sikkert i mål. En utrolig kamp endte altså med tre poeng for Manchester United.

MATCHVINNER: Bruno Fernandes feirer mål og seier med lagkameratene.