– Vi må opp et par hakk

Del én av pressekonferansen er ute nå. Solskjær kommenterer kampene mot Barcelona og den kommende sommeren. I tillegg har United en spiller mindre på skadelisten før Everton venter på Goodison Park.

På søndag skal Manchester United møte Everton på Goodison Park, og fredag formiddag holdt Solskjær pressekonferanse på Aon training complex. 

– Hvor tøffe har dagene etter Barcelona-kampen vært? 

– Man må akseptere sånt fort. Det er ingen skam i å ryke mot Barcelona, men det er litt surt siden vi åpnet så bra. Vi tok dem litt på senga i starten, før de satte to kjappe scoringer. Men vi har samlet oss. 

Det følges opp med et spørsmål om det hjelper at det nå kommer kamper tett i tett, som kan ta fokuset vekk fra Champions League-exiten.

– Vi må glemme kampen mot Barcelona, vi er ute. Nå er vi tilbake (i Premier League red. anm.) og kan fokusere på å nå topp fire. Spillerne er mentalt sterke og mentalt klare.

Solskjær er fornøyd med treningsuken, og har fått en mann tilbake fra skade.

– Ander Hererra er tilbake på treningsfeltet og ingen måtte ut med skade mot Barca. Så vi var 22-23 spillere på treningene denne uken, som er bra.

TILBAKE FRA SKADE: Andre Hererra har vært ute med skade, men kan bli å se igjen mot Everton på søndag.

– Det er mange rykter om spillere som er på veg inn, og spillere som er på veg ut. Er dette en mulighet for spillerne å vise deg at de burde være en del av fremtidsplanene? 

– Selvfølgelig. Men sånn er det hele tiden. Det er ingen steder å gjemme seg. Vi har et fantastisk trenerteam som bidrar til å skape den kulturen vi vil ha. Men til syvende og sist er det prestasjonen på banen som kan si noe om hvor spillerne er i karrieren, om de burde være en del av kortsiktige eller langsiktige planer. Vi snakket om det i Barcelona også. Vi må opp et par hakk, og vi må ta gode avgjørelser. 

Alle topp fire-konkurrentene gikk denne uken videre i Europa. Tottenham i Champions League, mens Chelsea og Arsenal gikk videre i Europa League. Solskjær tror ikke det nødvendigvis er en fordel for United.

– Det er nok en fordel å spille i slike kamper. Det er det du vil som spiller. Vi ville elsket å spille en semifinale, men nå må vi fokusere på de kampene som kommer, det som ligger foran oss.

Den gode trenden med Solskjær ved rattet har stagnert etter at nordmannen fikk jobben permanent. På spørsmål om det er en hvilepute for spillerne at han er bekreftet, var han tydelig:

– Nei. Jeg det tror jeg ikke. Det er fotball og det er marginer. Vi har tapt to ligakamper siden jeg kom inn, som vi kunne vunnet, mot Wolves og Arsenal. Men vi har også vunnet kamper som vi kanskje burde tapt. sånt jevner seg ut. Men spillerne og klubben vet hvor vi er, hvor vi skal og hva vi skal gjøre. Vi kom inn 19. desember og se hvor vi er nå. Jeg tror alle i klubben ville tatt dette da. Nå har vi fem kamper igjen på å avslutte sesongen sterkt. 

– Det ble en frustrerende sommer for den forrige manageren, og det blir en stor sommer for deg. Har du troen på at du ikke vil møte de samme problemene?

– Ja, jeg har snakket med klubben, og vi vet at vi må være realistiske. Det finnes ingen enkel løsning. Vi kan ikke bare kjøpe syv spillere, så er vi der vi skal være. Vi vet hvor vi er og vi må ta ting skritt for skritt, men vi kommer selvfølgelig til å signere noen i sommer. 

Solskjær legger til at det også handler om å få en bra oppkjøring.

– Jeg kan ikke vente til pre-season starter. Spillerne må komme forberedt. Det er ikke som på 90-tallet hvor man kunne komme overvektig til pre-season, for så å starte treningen. De må komme forberedt og ha eierskap til egen trening i ferien. Jeg gleder meg til å se hvem som kommer tilbake i god form. Men nå er fokuset på Everton, så Chelsea og Manchester City.

– Har du lært mer om spillerne dine i den svake perioden de siste ukene, enn hva du gjorde de første 16-17 kampene? 

– Jeg vil ikke si det. Jeg har lært mye om dem i løpet de månedene jeg har vært her. Man blir kjent med dem. De fleste har imponert meg med holdningen, og noen trenger nok en virkelighetssjekk for å forstå hvor de er. Men de kan forbedre seg.

Oppfølgingsspørsmålet kommer raskt om Anthony Martial er en av de som trenger å forstå hvor han er.

MÅ JOBBE: Solskjær roser franskmannens talent, men legger til at han må jobbe for plassen på laget.

– Jeg har snakket med individer, blant annet Anthony, men jeg prater med alle. Han har et enormt talent og har nylig signert en ny kontrakt. Han vet at vi har troen på ham. Han trenger bare å jobbe. 

– Når du ser på andre toppspillere som Mohammed Salah, Sadio Mané og lignende, burde ikke Martial levere på et slikt nivå? 

– Alle som spiller for Manchester United må levere for å få fortsette å spille. Der er ikke Martial forskjellig fra Romelu Lukaku, Marcus Rashford, Alexis Sánchez, eller noen av de andre spillerne vi kan velge mellom.

– Er strukturen i klubben god nok til å gjøre det som trengs for rekrutteringen av nye spillere?

– Jeg vet at det har vært mye kritikk, men hva vet kritikerne om det som skjer? Vi har mange speidere som ser over hele planeten for gode fotballspillere. Vi vil signere spillere vi mener passer oss. Når det kommer til personlighet, talent og pris. Jeg har troen på at vi vil gjøre det som kreves for å få de riktige spillerne inn. 

Det siste spørsmålet på del én av pressekonferansen, er rettet mot troppens målproduksjon. Solskjær er fornøyd med tallene etter at han tok over.

– Vi har scoret mer enn to mål pr. match i ligaen siden jeg kom og sluppet inn under ett. Vi vil jo alltid ha 4-0-seiere, selvfølgelig, men om man forsetter å snitte på over to scoringer pr. match og mindre enn ett baklengs, vil man til slutt havne høyt på tabellen.

Den lukkede delen av pressekonferansen blir offentliggjort lørdag klokken 23:30.