– Vi må glemme PSG og alt det som venter

Ole Gunnar Solskjær mener kampen mot Fulham blir en avgjørende test før laget går inn i sesongens tøffeste og mest avgjørende periode.

Før fredagens pressekonferanse kom nyheten om at Phil Jones har signert en ny kontrakt.

Det er et tegn på at klubben beveger seg i riktig retning, mener Solskjær.

– Det er et signal til spillerne at vi tror på dem, og det er et signal til supporterne om at vi planlegger for fremtiden. Phil har vært her i mange år og vunnet trofeer, så han vet hva det kreves for at vi skal ta nye steg, sa nordmannen fredag morgen.

FIRE NYE ÅR: Phil Jones har signert en kontrakt til 2023.

Som så mange ganger tidligere fikk Solskjær store og «dype» spørsmål av journalistene på Carrington.

United-manageren forklarte blant annet at troen og optimismen som har rådet i klubben etter managerskiftet medbringer forpliktelser for spillerne. Dersom du tror på prosjektet, må du også være villig til å legge ned den jobben som kreves hver eneste dag, understreket Solskjær.

– Vi tar ett skritt av gangen. Topp fire er ett av målene våre. Resultatmessig har det vært fantastisk de to siste månedene, så nå er nøkkelen stabilitet.

– Vi må fortsette å forbedre oss og vinne kamper. Men vi må vinne på en annen måte enn vi gjorde mot Leicester, for da hang vi litt i tauene. Det var bra nok, men vi kan ikke være fornøyd med det.

– Nå venter Fulham, og det er en utfordring som vil avgjøre hvilken karakter vi har. Har vi fokus på det som er viktig? Den neste kampen er alltid den viktigste. Kan vi glemme PSG og alt det som venter? I mediene fokuseres det på PSG, Chelsea og Liverpool, men det er ikke de kampene som får oss opp på tabellen.

Etter kampen mot Fulham venter tøffe tester mot Paris Saint-Germain (h), Chelsea (b), Liverpool (h), Crystal Palace (b) og Southampton (h), før United reiser til Paris for returoppgjøret mot Thomas Tuchel og hans mannskap.

I EN RYKENDE FERSK EPISODE AV «OLÉ, OLÉ» GJØR VI DET MOTSATTE AV SOLSKJÆR OG SER FRAM MOT PSG-KAMPEN:

– Deler mine tanker med Ed

Som en del av samtalen rundt kontrakten til Phil Jones, ble det nok en gang et tema hvor involvert Solskjær er i planleggingen av fremtiden på Old Trafford.

Nordmannen er nå bookmakernes favoritt til å få jobben i sommer foran Mauricio Pochettino.

– Jeg føler at jeg hjelper klubben hver dag ved å sette mitt stempel på ting. Avgjørelsene om spillernes fremtid handler ikke om hva jeg mener. Det handler om hvordan vi ønsker å se ut om noen år. Jeg deler mine tanker med Ed (Woodward) og de andre i klubben, sa Solskjær og la til at han de siste årene har hatt en klar oppfatning av hvilken retning klubben burde ta.

LES OGSÅ: Når utløper kontraktene?

MØTER FULHAM: Solskjær mener kampen mot Fulham blir avgjørende for laget.

Månedens manager?

Med 10 av 12 mulige poeng er Solskjær den store forhåndsfavoritten til å bli månedens manager for januar i Premier League.

Ikke siden 2012 har prisen gått til en United-manager. Det er imidlertid ikke noe Solskjær tenker spesielt mye over.

– Laget fortjener ros, men jeg ser meg aldri tilbake. Jeg har alltid vært en person som ser framover. Jeg setter meg ikke ned etter et kapittel er over og klapper meg selv på skuldra. Kanskje jeg burde gjort det oftere, men det er ikke meg.

Southamptons Ralph Hasenhuttl og Burnleys Sean Dyche er de andre nominerte.

Mot Fulham kan Solskjær ta sin åttende seier på ni forsøk i Premier League.

Del to av pressekonferansen publiseres fredag kveld.