– Nødt til å bli mer kyniske i begge ender av banen

Ole Gunnar Solskjær tror at flere spillere lærte mye av Arsenal-kampen.

Det var lett å se på Ole Gunnar Solskjær at han var skuffet etter kampslutt.

– Vi fikk ikke det andre målet som vi ville ha. Det er lærdommen som spillerne må ta med seg fra i dag. Det har vært mange kamper hvor vi har ledet med ett mål, så vi er nødt til å bli mer kyniske i begge ender av banen, sa Solskjær.

På pressekonferansen fikk nordmannen spørsmål om hva som gir ham tro på at dette prosjektet skal bære frukter.

De sju første rundene i Premier League har gitt 9 av 21 poeng. Forrige gang United tok færre poeng var i 1989/90-sesongen.

– Det er mange ting vi ser på, og mange ting som gir meg troen. Dere kan snakke om resultatene, jeg kan snakke om at vi har vært gode i seks av sju kamper. Vi vet at vi ikke var gode nok mot West Ham, men det var ikke så ille som dere skal ha det til.

SKUFFET: Ole Gunnar Solskjær var ikke fornøyd med ett poeng mot Arsenal.

På sidelinjen var Solskjær aktiv allerede fra start.

– De første 10-15 minuttene kunne vi vært mer direkte og positive. Jeg ønsket bare at guttene skal gripe muligheten. Jeg synes vi dominerte førsteomgangen, men vi skapte ikke nok. Noen ganger blir du sittende, andre ganger er du mer oppe.

– Vi har et gir til. Responsen når de scoret var fantastisk.

SE VÅR OPPSUMMERING AV 1-1-KAMPEN:

Omstridt scoring

Solskjær irriterte seg naturligvis også over måten baklengsmålet kom på, men er sikker på at Axel Tuanzebe kommer til å vokse på slike feil.

– Det var en bratt læringskurve for noen i dag, og så klart var det en kjedelig måte å gi bort et mål på. Men noen ganger så lykkes man med slike pasninger og andre ganger ikke.

NÆRE: Scott McTominay hadde en eventyrlig mulighet til å sikre tre poeng på denne corneren.

United-manageren mener VAR-situasjonen kunne vært løst bedre av dommerteamet på Old Trafford.

– Ashley holder opp armen og ser på assistentdommeren. Kanskje nøler han litt og kunne forsøkt å blokkere, noe som kunne hjulpet David. Han skulle nok holdt flagget nede. Men det er ingen trøst for oss nå. 

– Han påvirket situasjonen ved å vinke. Du kan vente og ta det senere. Men det er opp til dommeren.

Solskjær mente også at United skulle hatt et straffespark.

– Det så ut som en hands for min del. Det burde vært blåst, men noen ganger får man dem, og noen ganger ikke. Det har vært flere mot oss denne sesongen, men det kommer til å jevne seg ut.

– Bygger for fremtiden

Totalt var det hele sju akademispillere på banen for United mot Arsenal. Et tall som Solskjær ikke tenkte på før reporteren gjorde han oppmerksom på det.

– Jeg blir jo glad av å høre at det var så mange. Vi bygger for fremtiden, og i dag så det ut som at vi er på vei mot noe, selv om vi ikke klarte å få det andre målet vi burde hatt, sa Solskjær.

Han fikk også spørsmål om tilstanden til Marcus Rashford som spilte hele kampen, til tross for at han har vært usikker hele uka.

– Han er 100 prosent frisk. Han spilte i dag fordi han var klar, og han holdt bra i 90 minutter. Han kommer til å bli viktig for oss framover.

Solskjær sa for øvrig at Anthony Martial ikke er aktuell mot AZ, men kan bli klar i tide til ligakampen mot Newcastle.