– Har forbedret oss på det defensive

Solskjær deler sine tanker om Brugge-treneren og kampene mot belgierne, samt gir en oppdatering på troppen som har reist fra Manchester.

På onsdag holdt Ole Gunnar Solskjær og Andreas Pereira en pressekonferanse i forkant av torsdagens kamp mot Club Brugge.

Dagen etter gjorde managern et ekslusivt intervju med klubben til deres egen nettside.

Der gir han blant annet en liten oppdatering på troppen som dro til Belgia.

– Victor har reist sammen med oss. Scott kan ikke være en del av troppen enda. Mason har ikke reist da han ikke følte seg så bra. Bortsett fra det er vi mer eller mindre den samme troppen som på mandag [mot Chelsea], sier Solskjær.

En av de som var med mot Chelsea var Odion Ighalo. Den nyankomne nigerianeren fikk noen minutter på tapen av kampen mot de kongeblå, og er forventet en litt større rolle mot de belgiske serielederne.

– Han er glad for å ha kommet seg på banen. Han har representert oss nå, men det handler om å komme på et fysisk nivå og bli litt skarpere ettersom han har vært utenfor sesong en stund. Han trener godt og ser frem til denne kampen. 

Syv kamper på tre uker

Det blir en hard uke med kamp mandag, torsdag og søndag, noe som fører til at Solskjær ser seg nødt til å rotere på laget.

– Nå fokuserer vi på denne kampen, men vi trenger også å se forbi den. Fra mandag denne uken til vi møter City [8. mars] er det snakk om syv kamper på 21 dager.

STARTER HAN? Solskjær har varslet om endringer på laget. Betyr det at Odion Ighalo får sin debut fra start?

– Vi må være sikre på at vi finner de riktige øyeblikkene for å hvile og rotere spillere. Alle spillerne er viktige for oss, og det er viktig at alle føler at de blir satt pris på i troppen. De bidrar bak kulissene også. Men ja, vi kommer til å gjøre noen endringer til denne kampen.

Det som i stor grad har vært nøkkelen til suksessen i Europa League denne sesongen er det defensive fundamentet som Solskjær har lagt.

– Jeg syns vi har forbedret oss på det defensive som et lag gjennom hele sesongen. Selvfølgelig er det bra med fem «clean sheets» fra gruppespillet, sier Solskjær som legger til at dersom United klarer å få til det høye presset vi så mot Chelsea er United et vanskelig lag å bryte ned.

– Han er en klassetrener

United-manageren deler også sine tanker om Europa League-motstanderen, samt hvordan han mener United burde angripe 32-delsfinalen.

– Brugge er ikke vant til å tape. De har tapt én kamp i ligaen og har spilt uavgjort borte mot Real Madrid og to ganger mot Galatasaray denne sesongen. Jeg tror Philippe Clement bare har tapt fire kamper som manager for Brugge, så han er en klassetrener. Han må ha sett et potensial i denne klubben, for han vant ligaen med Genk i fjor og kom til Brugge etter det.

LES OGSÅ: (+) – Det er den svakheten United bør utnytte

– Vi har en god statistikk på bortebane. Vi må bare gå ut på banen og gjøre det vi vanligvis gjør, men fortsatt ha i bakhodet at det gjenstår 90 minutter etter at denne kampen er over.

ROSES AV SOLSKJÆR: Philippe Clement.

– Vi ser frem til dette. Vi vet at det er en tøff trekning. Man forventer en enkel motstander når man vinner gruppen sin, men vi endte opp med å møte et av lagene som droppet ned fra Champions League. Det er en tøff trekning, men vi ser frem til kampen.

Tidligere Liverpool-keeper Simon Mignolet er antatt å starte kampen mellom stengene for belgierne. Men klubbens andrekeeper er en Solskjær kjenner godt til.

– Jeg hadde Ethan [Horvath] i Molde og jeg solgte ham til Brugge etter at han hadde vært i klubben i noen år. En fantastisk gutt. Profesjonell. Han gjorde det veldig bra og fikk en landslagsplass i USA-troppen. Det blir hyggelig å se ham igjen, sier Solskjær.