Sikret gruppeseier etter å ha knust AZ

United vant komfortabelt 4-0.

Situasjonen var enkel: Manchester United ville vinne gruppa så lenge ikke det ble tap.

Det ble definitivt ikke noe tap. Det tok litt tid før det første målet, men i andreomgangen løsnet det virkelig for United. Young, Greenwood, Mata (straffe) og Greenwood sørget for en 4-0-seier for United.

Dermed fikk United sjansen til å tenke mer på helgas ligakamp mot slutten.

Målløs førsteomgang

Kampen startet relativt rolig, noe som kanskje ikke var en stor overraskelse for Uniteds del med Matic og Mata i sentrallinja. Japanske Sugawara fikk kampens første avslutning, men uten at det ga problemer for tidligere AZ-keeper Sergio Romero.

Andreas Pereira hadde Uniteds første skudd, men ble nok forstyrret til at forsøket ikke ble spesielt farlig. Farlig ble det derimot noen minutter senere da Ashley Young mistet kontrollen på ballen i eget felt, men United var heldige i den situasjonen.

Noe særlig farlige var ikke AZ, men de dominerte banespillet på Old Trafford, og United-midtbanen (og da spesielt kanskje Matic) slet med å få kontroll over oppgjøret.

I andre halvdel av førsteomgangen fikk United mer kontroll over kampen, og Juan Mata fikk en brukbar sjanse etter en god kontring med Greenwood, Young og nettopp Mata i hovedrollene, og Maguire kom seg til noen headinger på dødball – men alt i alt en førsteomgang hvor ikke altfor mye interessant skjedde.

SJEFEN: Ole Gunnar Solskjær.

United tok ledelsen

Etter to minutter av andreomgangen kom kampens største sjanse da AZ fikk slått inn lavt fremfor mål, men avslutningen fra kort distanse gikk rett på Sergio Romero. Reprisen viste at det var offside, men linjedommeren holdt flagget nede.

Noen minutter senere hadde Martial Uniteds største sjanse etter godt forarbeid av Mason Greenwood.

I det 53. minutt kom kampens første scoring. Andreas Pereira gjorde en god jobb ved å rundlure Jonas Svensson ute ved hjørneflagget, og fikk i samarbeid med Mata gitt ballen til Matic. Serberen hadde hatt en tøff dag på jobb, men slo en briljant pasning gjennom til Mata, som serverte Young, som fra en litt vanskelig vinkel satte inn 1-0.

FOREVER YOUNG: Ashley Young ga United ledelsen.

Greenwood-show

Det målet var det vi trengte for å få full kontroll, og de neste drøye ti minuttene kom det tre nye mål.

Først doblet Mason Greenwood ledelsen med en fin avslutning etter at James Garner vant ballen (på ulovlig vis).

Så satte Juan Mata inn 3-0 på straffe etter at Greenwood ble felt innenfor AZ-boksen.

Så økte Greenwood selv til 4-0 etter å ha gått innover fra høyre.

Dermed hadde United full kontroll, og Young og Maguire kunne byttes ut.

TOMÅLSSCORER: Mason Greenwood.