– Vi kjempet hardt for å hente ham

Thomas Tuchel forteller før Chelsea-United om at han kunne blitt Fernandes’ manager – i PSG.

Tuchel var PSG-manager fra mai 2018 og frem til jula 2020. Fernandes ble værende i Sporting til 2020, da United signerte ham i januar.

– Vi prøvde å få det til å skje, siteres Chelsea-sjefen på.

– Det var akkurat etter at vi ankom. Min første sportsdirektør i Paris kjente ham [Fernandes] veldig godt. Vi så flere og flere kamper med ham. Vi kjempet hardt for å ha en forbindelse med ham, og for å hente ham til laget vårt. Vi prøvde, og han gikk et annet sted. Det er dumt for oss at vi må spille mot ham [på søndag].

PSG VAR INTERESSERTE: Men Bruno Fernandes ble værende i Sporting frem til at han ble hentet av United i januar 2020.

Tuchel lot seg imponere av det Fernandes viste i Sporting.

– Han hadde en stor tilstedeværelse for Sporting, og var en effektiv målscorer og en effektiv spiller når det gjaldt å gjøre de andre spillerne rundt ham farligere.

Fernandes har overgått alle forventninger i United, og det var jo heller ikke selvsagt at han ville ta steget så godt som han gjorde.

– Å komme fra Portugal – fra et konkurransedyktig og godt lag, men ikke fra den beste ligaen – og å ta steget til en av de største klubbene i Premier League, den sterkeste ligaen i Europa, og å ha denne innflytelsen, gjør at jeg ikke har noe annet enn stor respekt for denne fyren. Han har hatt en stor, stor innflytelse, og å ha det som en enkelt person i fotballen, så må du være helt på toppnivå, for dette er nesten umulig. Innflytelsen han har hatt er ubeskrivelig og utrolig, mener Chelsea-sjefen.

BRUNO-EFFEKTEN: Bruno Fernandes har virkelig levert varene i Manchester United.