– Vi kan vinne ligagull

Men redaktøren i Liverpools norske supporterklubb er fremdeles realist, og forventer en jevn affære søndag.

Vi har tatt en prat med Torbjørn Flatin, redaktør i Liverpool FC Supporters’ Club Norway, før United og Liverpool barker sammen søndag!

– Fortell litt om hvordan Liverpool har fremstått i det siste.

– I 2014 har Liverpool 7-2-0 på 9 ligakamper, og med 29-12 i målforskjell. Formen er derfor meget god, hvor vi har de to som scorer mest i Premier League i Luis Suarez (24) og Daniel Sturridge (18). En meget offensiv spillestil, og også personlige feil i den bakre føreren, gjør imidlertid til at det slippes inn en del mål. For eksempel 23 baklengs på 14 bortekamper.

– Hva vil egentlig Champions League-kvalifikasjon bety for Liverpool fremover?

Vi har ingen russisk oljemilliardær eller arabisk prins til å spytte i kassa dersom det skulle være behov, ei eller en stadion på verken 75.000 eller 60.000, slik at Liverpool må gjøre ting litt annerledes. For hvert år uten Champions League blir det bare vanskeligere og vanskeligere, både økonomisk og i evnen til å tiltrekke seg best mulige spillere. Å komme tilbake til Champions League er derfor skummelt viktig.

– Føler du deg trygg på at en topp fire-plassering er sikret, uavhengig av resultatet søndag?

– Vi ligger godt an. Hvis de helrøde unngår tap mot Manchester United og Tottenham denne måneden vil jeg føle meg trygg, også hvis det blir seier på søndag.

– Kan dere attpåtil vinne ligatittelen, for første gang siden 1989/90-sesongen?

– Det er kortere vei opp til toppen enn det er til lagene under topp fire, og vi har i tillegg igjen Manchester City og Chelsea på Anfield, slik at det er en mulighet. Måten Liverpool har vunnet de siste kampene på, med seiersmål på overtid borte mot Fulham, å vinne sent på Anfield etter å ha rotet borte ledelsen to ganger mot Swansea, for så å sette Southampton på plass med 3-0 på sørkysten tyder på at spillerne og manageren tror at det er mulig. Realistisk er imidlertid fortsatt Chelsea og Manchester City større favoritter til gullet.

– Hvilken United-spiller frykter du mest i dette oppgjøret?

– Hver gang jeg har sett Man Utd spille denne sesongen har han virket nærmest uinteressert, men han vil trolig være klar for denne kampen – Robin van Persie må passes godt på.

Manchester United Training Session
FRYKTET: Torbjørn Flatin frykter Robin van Persie til tross for sviktende form.

– Hva slags mannskap tror du Liverpool stiller med på søndag? 

– Tror de stiller med følgende: Mignolet – Flanagan, Skrtel, Agger, Johnson – Gerrard, Allen, Henderson – Sterling, Suarez, Sturridge

– Resultattips?

– Liverpool er meget godt forberedt til denne kampen og hvis vi greier å gjennomføre vårt høye press skikkelig er det få som kan leve med oss om dagen. Hjertet sier noe annet, men jeg tror det kan bli tettere og jevnere enn mange synes å forvente. 1-1 er ikke ideelt for noen av lagene, men samtidig noe som det er mulig å leve med.