England med én fot i EM

Med tre poeng mot Slovenia står England nå med full pott etter fire kamper i EM-kvaliken.

England Slo-venia lørdag kveld og står dermed med full pott etter fire kamper. Wayne Rooney spilte hele kampen, mens Chris Smalling kom inn som innbytter.

Michael Carrick pådro seg en skade tidligere i uka, mens Luke Shaw ikke var inkludert i 23-mannstroppen – noe Roy Hodgson angret på i ettertid (se link under). Verken Carrick eller Shaw var derfor med.

Vi laget karakterbok på Rooney etter kampen. Se linken til venstre!

Også Spania er i aksjon lørdag kveld, men det blir uten en skadet David de Gea.

ENGLAND – SLOVENIA 3-1

0-1 Henderson, selvmål (57 min.), 1-1 Rooney, straffe (58 min.), 2-1 Welbeck (66 min.), 3-1 Welbeck (72 min.)

På en Wembley-matte som ikke var helt strøken for anledningen grunnet forrige helgs NFL-strabaser gikk imidlertid hjemmelaget rolig ut. Ikke en eneste målsjanse ble skapt på de første 45 minuttene. Både Rooney, Welbeck og Sterling hadde imidlertid skudd mot mål, men alle gikk utenfor eller over med god margin.

Andre omgang startet på samme kjedelige vis, men etter et kvarter spill ble det plutselig to mål på like mange minutter. Først sjokkerte Slovenia Wembley da Henderson stusset et frispark i eget nett, før England gikk rett i angrep og fikk straffe da Rooney ble hektet av Slovenia-kapteinen. Jubilanten tok selvsagt straffen selv og banket ballen i hjørnet, selv om Handanovic kastet seg til riktig side.

Et par minutter senere hadde England snudd kampen takket være de to spissene. Et Lallana-innlegg skiftet retning, noe som gjorde at Handanovic ga en svak retur. Den falt perfekt til Welbeck som hamret til ballen som endte i nota etter at den spratt i bakken. Deretter la Arsenal-spissen på til 3-1 da han åpnet hele Slovenia-forsvaret med et vakkert veggspill med Sterling.

LIVE

SLUTT: England vinner til slutt komfortabelt 3-1, selv om de ikke skapte stort mer enn de sjansene de scoret på.

89: Der kommer Smalling inn til sin 14. landskamp.
85:
Vært et par England-bytter, men ingen Smalling.
72: MÅL! 3-1!
Nå har England begynt å spille fotball! Sterling og Welbeck kombinerer vakkert før sistnevnte bredsider ballen i hjørnet.
66: MÅL! 2-1!
England har snudd det! Etter en svak retur på et Lallana-innlegg faller ballen perfekt til Welbeck som skyter ned i baken og i nota.
58: MÅL! 1-1!
Sekunder etter sjokkmålet felles Rooney av Slovenia-kapteinen. Jubilanten tar straffen selv og banker ballen i mål via keeper. Hans 44. mål for England – like mange som Jimmy Greaves.
57: MÅL! 0-1!
Slovenia sjokkerer Wembley og går i ledelsen! Et frispark slås inn fra venstre og Henderson stusser ballen i en nydelig bue over Hart og i eget nett.
56:
Brukbar heading fra Jagielka rett på keeper. Innlegget fra Rooney.
46:
Slovenia setter i gang andre omgang.

PAUSE: Gjeeeesp… Wembley-publikummet piper, og det kan jeg skjønne. Ingen sjanser, og en ganske så søvndyssende affære så langt.

37: Welbeck dundrer til fra 16 meter etter et slags Rooney-raid. Det blir imidlertid ingen Stoke-reprise da ballen flyr over.
32:
Ingen kompispasning fra Kurtic som nærmest skyter et tilbakespill til Slovenia-målvakten som heldvisvis for deres del redder ballen.
30:
Welbeck header stillestående fra 11-12 meter (!). Det går som det må gå, og ballen triller utover dødlinjen.