– Vi har jobbet med cornere

I mandagens kamp mot Chelsea leverte Manchester United to scoringer på en måte som ikke har blitt gjort siden november 2017. En av grunnene til det kan være på grunn av en viss portugiser, samt en god del terping og trening skal vi forstå Nemanja Matic rett.

I mandagens kamp mot Chelsea vartet United opp med en type scoring som vi sjelden har sett denne sesongen; mål på corner.

– Jeg tror det er det første eller andre målet vi har scoret på corner i ligaen, sa Nemanja Matic til MUTV. 

Et hardt og presist innlegg fra nyinnkjøpte Bruno Fernandes traff pannebrasken til Harry Maguire i det 66. minutt og United gikk opp i en 2-0-ledelse mot laget fra London. Maguire kunne i samme stund notere seg for sin første scoring i Premier League med rød drakt.

LES OGSÅ: (+) – Dette kan bli en formidabel duo

– Jobbet med cornere

Matic kunne også fortelle at laget hadde trent mye på dødballer dagene før Chelsea-kampen:

– Jeg er veldig fornøyd ettersom vi har jobbet en del med det de siste dagene. Det er en styrke å ta med seg fremover, nå som vi kan regne med å score mål på hodet.

Ole Gunnar Solskjær sa også til MUTV at laget hadde jobbet med å finne svakheter hos Chelsea. Der mente nordmannen at Maguire hadde gode forutsetninger til å gjøre en forskjell:

– Før denne kampen har vi hatt et lite blikk på områder hvor Chelsea har sett svakere ut, og vi følte at det passet Harry godt, og det var et perfekt slått innlegg fra Bruno. 

MÅLSCORERNE: Martial og Maguire sto for scoringene mot Chelsea mandag kveld.

Sist gang United scoret to mål på hodet i Premier League var i 2017

Det så også ut til at Anthony Martial hadde blitt inspirert av å bruke hodet som angrepsvåpen foran mål.

Franskmannen har sjelden vært en duellspiller inne i motstanderens sekstenmeter, men i mandagens kamp vartet Uniteds nummer 9 opp med en vakker heading nede i venstre stolperot.

Målene i mandagens kamp mot Chelsea kom altså begge på hodet. Sist gang United leverte to hodescoringer i samme ligakamp var den 18. november 2017 i 4-1-kampen mot Newcastle. 

4-1: Sist gang Manchester United leverte to scoringer på hodet i ligaen var mot Newcastle 18. november 2017.

Matic om topp fire:

Med seier mot Chelsea ser det langt lysere ut med tanke på muligheter for å komme blant topp fire i Premier League. Med tap hadde United vært ni poeng bak Chelsea, men står nå med bare 3 bak topp fire. Det gir Matic en god følelse foran resten av sesongen:

– Med tap visste vi at det ville bli et stort gap mellom Chelsea og oss, men etter disse tre poengene har jeg veldig stor tro på at vi kan komme oss opp blant topp fire.

– Vi er fortsatt med i kappløpet [om topp fire]. Vi er der, og som du vet er Premier League en hard liga. Chelsea vil avgi poeng og vi må benytte oss av de mulighetene. Vi har fortsatt mange vanskelige kamper igjen, men jeg er selvsikker på at vi kan ta de igjen.