– Vi har alle brukt ham i de store kampene

Tidligere United-manager David Moyes sier Marouane Fellaini tilfører laget spesielle kvaliteter.

David Moyes sitt første store spillerkjøp kom i løpet av overgangsmarkedets siste timer da han hentet Marouane Fellaini til United fra gamleklubben Everton.

– Best i en trio

Fellaini har jevnlig fått hard medfart av United-fansen, men den tidligere United-manageren forklarer at Fellaini gir United-laget en ekstra dimensjon.

NEDTUR: Anthony Martial, Alexis Sánchez og Marouane Fellaini depper etter den målløse forestillingen mot Crystal Palace på Old Trafford.

– Jeg mener den beste posisjonen hans er som en del av en trio på midtbanen der han kan skape problemer når han kommer på løp inn i 16-meteren, sier Moyes til radiostasjonen talkSPORT.

Moyes sier han skjønner at belgieren er omstridt. 

– Han vil ikke være alle United-supporteres favorittspiller, men José, Louis van Gaal og meg selv brukte ham i alle de store kampene, påpeker Moyes.

Les også: Verre enn Moyes

Fellaini ble også belønnet med en ny United-kontrakt etter at Mourinho gjorde det klart at han ville strekke seg langt for å beholde belgieren.

– Fantastisk kontroll

Mot Crystal Palace startet Fellaini på benken, men kom inn etter pause da United jaktet vinnermålet mot Roy Hodgsons mannskap.

Det er en taktikk José Mourinho har benyttet mange ganger tidligere med stort hell, blant annet borte mot Juventus da belgieren kom inn og skapte kaos i de bakre rekker hos italienerne i 2-1-seieren i Champions League.

VELLYKKET: Chris Smalling, Juan Mata, Marouane Fellaini og Marcus Rashford jubler over Uniteds andre scoring mot Juventus i Torino.

Fellaini lyktes ikke like godt mot Crystal Palace og fikk bare 5,5 på vår spillerbørs. 

Moyes sier Fellaini har ekstremkvaliteter som gjør han til en verdifull spiller for United.

– Han har en fantastisk ballkontroll med brystkassen. Det er nesten så du ikke kan tro det. Han er den beste i verden når det gjelder å kontrollere ballen med brystkassen, sier Moyes.