– Vi var nære, men det er ikke noen trøst nå

Ole Gunnar Solskjær etter kampslutt.

Vi visste at det måtte komme, men det er fortsatt vondt og vanskelig når det skjer.

Manchester United har gått uten tap i Premier League siden ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær, men på Emirates tok det slutt.

Mål fra Xhaka og Aubameyang ble avgjørende, og man kan bare lure på hvordan kampbildet hadde sett ut hadde Lukaku satt den eventyrlige muligheten han fikk før kampen var ti minutter gammel.

– Fornøyd med prestasjonen

Etter kampslutt hadde Solskjær en liten prat med Nils Johan Semb og Øyvind Alsaker, og det var en sindig United-sjef som analyserte søndagens tap mot Arsenal.

– De hadde jo skuddet sitt og straffesparket – og noen innlegg som kunne ha blitt. Vi hadde større muligheter, men klarte ikke sette ballen i mål. Det er forskjellen på vinn og tap på dette nivået, forklarte Solskjær.

– Jeg er fornøyd med prestasjonen, men de siste 20 minuttene hadde vi ikke ro nok i spillet vårt. I dag gikk ballen i treverket og ut – og sånn er det noen ganger.

– Vi var nære, men det er ikke noen trøst nå. Vi må se på at når vi spilte som vi ble enige om på forhånd, så skapte vi sjanser.

– Klart at vi visste at dette ville bli en tett kamp, og det er jo skuffende når lag rundt oss har avgitt poeng. Jeg har sett på litt statistikk med sjanser og sånn, Arsenal fikk mål på muligheten de fikk – og vi klarte ikke å sette våre. Sånn er det.

– Vi har vært gode på kontringer og i forsvar, og så ønsker vi å bli bedre på bryte ned lag som ligger dypt. Vi tåler dette, vi reiser oss vi. Vi tåler et tap.

Det er liten tvil om at United så langt under Solskjær har hatt marginene på sin side i flere av kampene, men i dag var situasjonen totalt motsatt. Det er Solskjær langt på vei enig i.

– Vi har vunnet kamper vi ikke har fortjent å vinne, og i dag tapte vi en kamp vi ikke fortjente å tape.

– Dommeren blir nok skuffet

United hang lenge med i kampen, men pusten ble slått ut av Solskjærs mannskap da Jonathan Moss pekte på straffemerket etter 68 minutter.

– Vi startet kampen treigt, kanskje et lite tilbakeslag fra midtukekampen. Vi skapte fortsatt sjanser, men når de får det første målet blir det en annerledes kamp.

– Vi skapte mange flere muligheter i dag enn da vi slo de i FA-cupen. Sånt kan skje i fotball, vi traff treverket to ganger, og hadde fem store målsjanser. Dommeren blir nok skuffet når han ser straffesituasjonen igjen, for jeg mener at det ikke var straffe.

Solskjær forklarte også at laget hans forsøkte å gå for det i sluttminuttene, men at dette rett og slett ikke var dagen deres.

– Nå er det Wolves i kvartfinalen – og det er en stor kamp å se frem til!

Det er ikke ofte vi har noe å utsette på David De Gea, men Arsenals første mål kan kanskje legges på den spanske sisteskansen. Det er vanskelig å si akkurat hva som går galt i den situasjonen, men De Gea forutser neppe at ballen skal skru såpass som den gjør, og satser tidlig til en av sidene.

– David (de Gea) er skuffet hver gang han slipper inn mål. Ballen beveger seg rart, og den endrer retning underveis. Det så ut som den var på vei mot hans venstre.

Tapet mot Arsenal betyr at United igjen befinner seg utenfor topp-fire, to poeng bak Arsenal på fjerde – og tre poeng bak Tottenham som okkuperer tredjeplassen.