Én omgang for Mata

Ingen landslagsdebut på David de Gea, mens England slo Peru 3-0 på Wembley med tre United-spillere.

VM-lagene har startet sin oppkjøring før turneringen braker løs i São Paulo 12. juni.

Fredag kveld vant England 3-0 mot Peru da Wayne Rooney, Danny Welbeck og Chris Smalling alle fikk spilletid. Phil Jones var ikke med på benken. I tillegg startet Juan Mata for Spania i deres seier mot Bolivia, mens David de Gea ble sittende på benken hele kampen, og fortsatt venter på sin landslagsdebut.

Helgens øvrige kamper:

Nederland – Ghana (Robin van Persie), lørdag kl. 20.30.
Portugal – Hellas (Nani), lørdag kl. 20.30.
Mexico – Ecuador (Javier Hernandez og Antonio Valencia), lørdag kl. 22.00
Belgia – Sverige (Marouane Fellaini og Adnan Januzaj), søndag kl. 20.30
Frankrike – Paraguay (Patrice Evra), søndag kl. 21.00

BLÅTT = England-Peru
RØDT = Spania-Bolivia

LIVE

SLUTT: Spania vinner 2-0, men her burde det nok vært mer. En god Bolivia-keeper sørget imidlertid for at det ikke skjedde. Sett med United-øyne hadde Juan Mata en grei førsteomgang før han ble byttet ut, mens David de Gea fortsatt må vente på sin landslagsdebut. VM-troppen annonseres i morgen. Blir begge med?

84: MÅL!! 2-0!! Iniesta scorer sitt 11. landslagsmål når han skjærer inn fra venstre og skrur ballen stang inn med en stuss i bakken. Keeper blir helt satt ut av skruen og er ikke med på notene i det hele tatt.
72:
Spania trykker på, men Bolivia har marginene og en god keeper på sin side. Ser mørkt ut med tanke på en eventuell debut for De Gea, dessverre.
62:
Vi registrerer at United-aktuelle Cesc Fabregas har entret banen…
53:
Fra enestående til begredelig for Chelsea-spissen. Alene med keeper skal Torres chippe ballen i mål, men sparker ballen himmelhøyt til værs – rett opp!
50: MÅL!! 1-0!!
Spania får en noe billig straffe etter en dytt i ryggen. Fernando Torres chipper ballen midt i mål, mens keeper kaster seg til høyre.
46:
Spania sparker i gang andreomgang i Sevilla, men det er uten Mata som er blitt erstattet med Iniesta. Pique er også byttet ut med Albiol. Ingen De Gea.

SLUTT: England vinner 3-0! Hodgson vil nok være godt fornøyd med at laget holder nullen og vinner komfortabelt mot godkjent motstand. Sturrdige, Cahill og Jagielka er målscorerne. Alle United-spillerne fikk spilletid, bortsett fra en skadet Jones.

Vi har allerede lagt ut våre vurderinger av United-spillernes bidrag i England-kampen. Les «Karakterboka» her!

PAUSE: 0-0 til pause i Sevilla. Mata har vært mye involvert og hadde også omgangens største sjanse. Kommer De Gea ut av spillertunnelen til andre omgang?

45: Nytt frispark fra farlig hold. Cazorla skyter i muren.
90:
Passerer ordinær tid på Wembley. England har presset på for en 4-0 scoring mot slutten. Lagt til fire minutter.
44:
Stor sjanse for Spania! Et frispark slås inn fra venstre, ballen får en stuss, men Bolivia-keeperen redder glimrende.
42:
Det gjør han! Mata curler ballen mot krysset, men keeper får så vidt en finger på den. Nesten en Newcastle-reprise der!
42:
Gult kort til en Bolivia-spiller. Frispark fra Mata-hold. Får han prøve seg?
41:
Spania triller mye og angriper med hurtig tempo, men de helt store sjansene har foreløpig uteblitt.
86:
Igjen vinner Welbeck ballen fra Peru-forsvaret. Spiller fri Sterling som avslutter angrepet med et merkelig skudd/innlegg-påfunn. Herlig innsats av Welbeck!
82:
Målscorer Sturrdige ut, Barkley inn.
34:
Mata spilles igjennom, men er uheldig i mottaket. Angrepet blir avsluttet av Pedro, men rett på keeper.
33:
Gode spanske kombinasjoner, men skuddet til Cazorla fra skrått hold blokkeres.
30:
Farlig skudd fra Azpilicueta! Plasserer ballen like utenfor stolpen fra 17-18 meter.
76:
Baines ut, Stones inn.
28:
Mata kombinerer med motsatt kant via langpasninger. Får tilbake ballen innenfor 16-meteren, men mislykkes med mottaket.
73:
Smalling inn for Jagielka, Milner inn for Lallana.
70: MÅL!! 3-0!!
Nok et dødball mål, og nok en gang er det én av utfordrerne til Smalling og Jones som scorer. Det er Jagielka som utnytter en keepertabbe etter et hjørnespark.
66:
Dagens gjennomkjøring over for Rooney. Byttes ut med Sterling.
65: MÅL!! 2-0!!
England scorer på dødball når Cahill header inn en corner.
64:
Gerrard ut, Wilshere inn.
63: Welbeck jobber opp en håpløs ball, spiller til Baines som nesten finner noen foran mål.
63:
Peru spiller seg igjennom igjen, etter at Jagielka mister ballen på egen halvdel. Viktig blokkering av Cahill.
12:
Som ventet er det Spania som har tatt initiativet her. Mata vært mye involvert fra sin høyrekantposisjon.
53:
Skummelt Peru-langskudd som går like over.
4:
Nære for Mata! Ballen slås inn i feltet hvor Mata venter på bakre. Smeller til på halvvolley, men skuddet blokkeres.
1:
Der er også Spania-Bolivia i gang! Nummer 13 Juan Mata er altså med fra start, mens David de Gea sitter på benken.

46: Andre omgang er i gang på Wembley! Ingen bytter for England.

PAUSE: Forsåvidt fortjent nok at England leder, selv om Hart har vært i aksjon et par ganger. Rooney styrer det meste av angrepsspillet til hjemmelaget, mens Welbeck har vist seg fram to ganger med gode enkeltmannsprestasjoner.

45: God sjanse til Peru! Kan se ut som en offiside når Ramirez kommer igjennom. Hart imidlertid skuddet.
41:
Welbeck header over etter et frispark.
35:
Rooney header over etter et hjørnespark.
32: MÅL!! 1-0!!
England tar ledelsen med Daniel Sturridge! Drar seg inn fra høyre etter et raskt innkast og skrur ballen i krysset på nydelig vis.
30:
Så er det dagens «bursdagensbarn», Gerrard (34), som får gult kort for en takling.
27:
Cruzado feier ned Gerrard og får et fortjent gult kort.
20:
Stor sjanse til England! Lallana dribler seg gjennom Peru-forsvaret, men mister ballen som triller i beina på Sturridge. Liverpool-spissen setter ballen svakt utenfor alene med Peru-keeperen med høyrefoten fra skrått hold.
19:
Kjemperedning av Hart! Langskuddet til Deza får en retningsforandring som gjør at City-keeperen må ut i full strekk.
17:
Kampens første nesten-sjanse kommer til Peru! Vingen spilles gjennom, men Hart er våken og stopper gjennomspillet.
10:
Åpningsminuttene har vært ganske rolige. Welbeck har vist seg fram med en god touch som ga frispark, mens Rooney styrer angrepsspillet fra sine dype spissrolle.
1:
 England-Peru er i gang på Wembley!

20.57: Vi tar også med oss at Sam Byrne spiller for Irland U19 i dag.

20.52: (SPA): Juan Mata er med fra start mot Bolivia, mens David de Gea må håpe på at han kan komme inn for Pepe Reina etter hvert.

20.20 (SPA):har en hel flokk av offensive midtbanespillere, og det er rett og slett ikke plass til alle på flyet til Brasil. Med andre ord, Juan Mata spiller for en VM-plass i kveld.

20.10 (ENG): Dette skal altså være laget Roy Hodgson ønsker å starte med mot Italia i VM 14. juni. Det alle spør seg om er om Danny Welbeck fortjener plassen på bekostning av Raheem Sterling.

20.07 (ENG): Både Wayne Rooney og Danny Welbeck er med fra start, mens Chris Smalling sitter på benken. Phil Jones håpet å rekke kveldens kamp, men er ikke inkludert kamptroppen. United-aktuelle Luke Shaw er syk.