– Vet at jeg kan prestere på et enda høyere nivå enn i fjor

2018/19-sesongen var bedre for Victor Lindelöf enn for mange av hans lagkamerater, men svensken er overbevist om at både han og United har mer inne.

– Joda, det går bedre. Jeg håper å spille mot Spania. Det er en kamp jeg virkelig, virkelig ønsker å spille. 

Det sier Victor Lindelöf, som har slitt med ryggen etter Uniteds kamp mot AZ på et forferdelig kunstgressdekke, men United-forsvarsspilleren er ventet å returnere i den svært viktige kampen mot et Spania-lag som ønsker å slå tilbake etter 1-1-kampen på Ullevaal Stadion.

KAN VÆRE TILBAKE I NØKKELKAMP: Victor Lindelöf.

Det var i et intervju med Expressen Lindelöf sa dette, og United ble naturlig nok også et tema i løpet av intervjuet. 25-åringen er tydelig på at resultatene ikke har vært gode nok.

– Det er noe vi ønsker å forbedre, selvsagt. Men vi vet hva vi kan gjøre mye bedre, [hvordan vi kan] få i gang spillet og ta mer poeng. Det er noe vi jobber hardt for.

LES OGSÅ: Vår dybdesak fra medlemsbladet, hvor vi snakket med flere som har kjent Lindelöf siden han var liten, om hans vei mot toppen

Felt av sin egen stemme

Lindelöfs førstesesong var ikke god, selv om det var noen oppløftende tendenser på vårparten, men i 2018/19-sesongen var Lindelöf en av Uniteds aller beste spillere. Bare Luke Shaw kom foran ham i kåringen av sesongens beste spillere – én stemme foran Lindelöf.

– Jeg synes jeg presterte på et høyt nivå i fjor, og jeg fikk til og med ta litt mer ansvar. Så vet jeg også at jeg kan prestere på et enda høyere nivå, det har jeg i meg. Forhåpentligvis kan jeg vise det denne sesongen, og så jobbe videre med det.

– Når det gjelder avstemmingen så tror jeg faktisk at det var min egen stemme som felte meg. Jeg stemte på Luke Shaw siden jeg mente at han fortjente det.

STEMTE PÅ SHAW: Lindelöf kunne fort blitt kåret til årets spiller selv, men endte opp én stemme bak Shaw.

– Solskjær vet hva som kreves

Lindelöf setter pris på å spille under Ole Gunnar Solskjær.

– Han er veldig bra. En trener som det er lett å snakke og diskutere med, og som finner en bra balansegang mellom når han skal være tøff og når han ikke skal være det. Han har vært som spiller i klubben selv, og vet hva som kreves for å lykkes, og han har kontroll på veldig mye.

Hvordan har han tatt den tyngre perioden, synes du han har fått for hard medfart?

– Man er vant til det. Når en er i United, så blir alt mye større. Det er flere som ser på, og flere som skriver om klubben enn om noen annen klubb. For ham er det nok ikke noe nytt. Han har jo selv vært spiller der – da gikk det i og for seg litt bedre for klubben, men han vet akkurat hva som kreves for å være spiller, og hvor mye press det er på oss. Det er nok ikke noen fare for ham [som i: ikke nøye om han blir kritisert, red.anm.].

SIGNERTE NY KONTRAKT I SEPTEMBER: Victor Lindelöf.

– Mitt mål er å vinne titler med United

Det har vært rykter om Barcelona-interesse for Lindelöf, men stopperen er mer opptatt av hva som skal skje i United.

– Det var mye skriverier om det. Men for min del har jeg kontrakt med United, og jeg skylder klubben noe. Jeg trives veldig godt. For meg var det aldri et spørsmål, jeg vil bli i United, og har stor tro på det vi har på gang, og det var også derfor jeg skrev under på en ny kontrakt.

– Jeg elsker å representere United, og å få bære denne trøyen hver dag. Mitt mål da jeg kom hit var å vinne titler, og jeg har ikke vunnet noen tittel ennå, så det er mitt store mål: å vinne store titler med United.

– Tror du at dere kan gjøre det allerede denne sesongen?

– Ja, det håper jeg. Kommer vi opp mot vårt beste nivå, og alle presterer sitt beste, så kan vi vinne troféer.

Les hele intervjuet her – der snakker Lindelöf blant annet om:

  • Vennskapet med Paul Pogba – og hva de to gjør på når de er sammen
  • Overgangsryktene rundt Pogba
  • Mer om det svenske landslaget
  • Lederegenskaper
  • Frustrasjonen over svenske aviser etter at han meldte forfall til landskamper på grunn av komplikasjoner under konas graviditet
  • Zlatan