Verste United-periode på 57 år

Onsdagens tap mot City betyr at Ole Gunnar Solskjærs United har tapt syv av de siste ni kampene. Det har ikke skjedd siden 1962.

De negative «rekordene» har kommet på løpende bånd i det siste for Ole Gunnar Solskjær. Mot Everton i helga ble flere negative milepæler nådd, men å slå 57 år gamle «rekorder» hører med til sjeldenhetene.

Den lignende perioden i 1962 inneholdt også et tap hjemme mot byrivalen i lyseblått, etter 2-3 på Old Trafford.

Den gang endte United helt nede på 19. plass i ligaen, med Sir Matt Busby som trener og blant andre Denis Law og Sir Bobby Charlton i stallen.

Snudde trenden

Siden 2-0 tapet mot Arsenal 10. mars, har United altså syv tap og kun to seire. To tap mot både Wolverhampton og Barcelona og ett mot Arsenal, Everton og til slutt Manchester City er de knallharde fakta den siste halvannen måneden.

SISTE SPILLERMÅL: Siden Scott McTominay nettet i dette oppgjøret har ikke United scoret et eneste mål i åpent spill.

Noe annet som er bekymringsverdig før de tre resterende kampene, er at United nå har gått 527 minutter (ikke tilleggstid) uten å score et eneste spillemål. Vi må helt tilbake til Scott McTominay sitt langskudd mot Wolverhampton 2. april for å finne sist gang United scoret i åpent spill.

Busby Babes endte riktignok den horrible perioden i 1962 med å vinne to kamper på rad, noe Solskjær og United også må gjøre nå hvis det skal bli Champions League-spill neste år.