– Ventetiden over mandag

Engelsk presse tror Uniteds nye manager bekreftes mandag.

Det er blitt en dårlig skjult hemmelighet. Nederlandske Louis van Gaal blir Uniteds nye manager. Det har bare vært snakk om når det skulle skje, men ettersom dagene har gått uten bekreftelser fra klubben har noen selvsagt begynt å lure.

Det har det ikke vært noe vits i.

Van Gaal blir nemlig United-manager, og ifølge normalt informerte engelske journalister, som Mark Ogden i The Telegraph og Neil Custis i The Sun, blir han trolig presentert som Uniteds nye sjef mandag.

Den endelige bekreftelsen har drøyd grunnet avklaringer som måtte gjøres med hans nye trenerteam, blant annet ansettelsen av Ryan Giggs som assistent.  Giggsy skal ifølge Custis ha blitt rådet til å bli i United, siden det vil gi ham en bedre sjanse til å få managerjobben selv på et senere tidspunkt.

Custis mener Van Gaal får en fireårskontrakt i United, men Ogden i The Telegraph skisserer en treårskontrakt.

Journalisten skriver at det kun har vært et lite spørsmål om skatt, og rollene til Ryan Giggs, Paul Scholes, Phil Neville, Nicky Butt og Chris Woods, som har gjort at vi fortsatt venter på en offentliggjøring.

Alt annet skal være klart, og United, det nederlandske fotballforbundet og Van Gaal selv, ønsker å få unna alt i løpet av det neste døgnet.

Spillerne på det nederlandske landslaget har fått mandagen fri, før de reiser til Portugal på videre treningsleir tirsdag.

Så er spørsmålet om alt vil være på plass når bekreftelsen om Van Gaal kommer, eller om United bekrefter han som ny sjef slik at Nederland og Van Gaal i alle fall slipper spørsmålene om det fremover.