Southgate: – Veldig synd for Mason

– Dette er veldig leit for Mason. Slike muligheter kommer ikke veldig ofte, sier England-sjef Gareth Southgate

Tirsdag formiddag ble det klart at Mason Greenwood ville trekke seg fra den opprinnelige troppen på 33 spillere som Gareth Southgate kunne velge fra.

Tirsdag ettermiddag ble troppen slanket til 26 mann.

Avgjørelsen kom overraskende på de fleste, men de involverte partene hadde kjent til utfallet i et par dager allerede.

– Slike sjanser kommer ikke ofte

Fredag snakket nemlig Southgate med både United-manager Ole Gunnar Solskjær og Mason Greenwood og da ble det klart at den unge United-angriperen kommer til å følge mesterskapet fra TV-stolen.

Manchester United v Leicester City - Premier League
MELDTE FORFALL: Mason Greenwood har slitt med en skade som har gjort at Manchester United måtte matche ham forsiktig. Derfor har den unge angriperen meldt forfall til EM.

– Jeg snakket med Ole og Mason sist fredag. Det er veldig synd for Mason å gå glipp av et mesterskap selv om han er ung. Slike muligheter kommer ikke ofte. Vi vet hvilken spennende spiller han er, men dessverre var han ikke et alternativ for oss, sier Southgate på pressekonferansen etter at troppen ble presentert.  

Greenwood hadde en god avslutning på sesongen for United og ble sett på som en mulig joker i EM-troppen til England.

Nå blir det i stedet fire lagkamerater som skal representere Manchester United for England i mesterskapet som starter om kun ti dager.

– Fantastiske typer å ha i troppen

En annen spiller det var knyttet spenning til var Harry Maguire.

United-kapteinen mistet de siste ukene av sesongen for United med skade, og savnet av bautaen ble tydelig i ligainnspurten, og ikke minst i Europa League-finalen, for United.

INKLUDERT: Harry Maguire er med i England-troppen til EM selv om han har vært ute med skade. United-kapteinen gikk blant annet glipp av Europa League-finalen mot Villarreal i polske Gdansk.

Da Southgate ble spurt om mulighetene for at Maguire rekker Englands åpningskamp mot Kroatia svarte England-sjefen følgende: 

– Vi vet akkurat hvor vi har han. Vårt medisinske team har besøkt ham i Manchester, men han har ikke sluttet seg til oss foreløpig på grunn av karanteneregler etter hjemkomsten fra Polen. Han har en jobb å gjøre, akkurat som Henderson, for å bli klar, men vi følte at muligheten for at de kan bli bidragsytere samt at det er fantastiske personligheter å ha i gruppen gjorde det verdt å ta ham med, sier Southgate.