Vår spillerbørs etter Arsenal

Slik vurderer Bjarte Valen spillerne etter poengdelingen mot Arsenal.

David de Gea – 6

Det begynner å bli temmelig irriterende å skrive frasen «De Gea var praktisk talt arbeidsledig frem til baklengsmålet i sluttminuttene». Men sannheten er at Arsenal hadde en eneste fattig avslutning på mål gjennom hele kampen. Det var Girouds heading.

Antonio Valencia – 8

Strålende comeback. Har trolig aldri blitt verdsatt høyere på Old Trafford enn akkurat nå. Skapte trøbbel for Arsenal på høyrekanten sin gang på gang. Kunne fått straffe, men den ville vært billig. Likevel uhyre viktig for Mourinho å få ham tilbake. Uniteds beste.

Marcos Rojo – 6,5

I sommer hadde Rojo blitt solgt om det hadde vært interesserte klubber. Hadde lenge en perifér rolle i Mourinhos United, men etter å ha kommet inn på stopperplass har Rojo spilt på seg selvtilit og blir bedre for hver kamp som går. Solid, men kunne og burde avgjort kampen til Unteds fordel med headingen sin på tampen.

Phil Jones – 6

Kanskje noe overraskende at Jones igjen fikk sjansen, men den skadeforfulgte forsvareren klarte seg bra. Glapp i markeringen på Girouds utligning selv om Koscielny gikk i kroppen på ham og gjorde oppgaven til Jones veldig vanskelig.

Matteo Darmian – 5,5

Det første gule kortet var helt håpløst idømt, men da italieneren hadde fått det, var han en tanke heldig som ikke fikk sitt andre kort tid etter for en langt verre forseelse. Litt på etterskudd i det meste av det han foretok seg. Kanskje et merkelig valg med Daley Blind tilgjengelig.

Michael Carrick – 6,5

Solid uten å briljere. Mourinho har løst midtbanefloken ved å ha Carrick som et defensivt og tempostyrende anker, mens trioen Herrera, Pogba og Mata bare blir mer og mer samspilte for hver uke som går. Lå dypt, kanskje tidvis litt for dypt, men sørget for at Uniteds midtbaneledd aldri ble utspilt. Bør brukes fast i ligaen og heller hviles i Europa League og ligacup. Carrick gir United en balanse som ingen annen spiller kan.

Ander Herrera – 7,5

Kanskje sesongens lyspunkt så langt. Jobber hardt og har en unik forståelse med Juan Mata. Involvert i målet med et strålende forarbeid og var mer offensiv etter hvilen. Terrieren på midten som gir Pogba friheten franskmannen trenger for å blomstre.

Paul Pogba – 7

Ny solid kamp. Pogba var sine midtbanekolleger fra Arsenal fullstendig overlegen både fysisk og spillemessig. Begynner å stabilisere seg på et høyt nivå og samspillet med Mata og Herrera blir bedre hele tiden. Startet angrepet som ledet til Matas mål. Positiv.

Juan Mata – 7,5

Leken og skapende mesteparten av kampen. Herlig scoring som hadde fortjent å avgjøre kampen. Viser uke etter uke hvorfor det er umulig for Mourinho å vrake ham. Portugiseren sliter med å finne sin beste 11-er, men Mata får definitivt plass i den. Fikk gult kort for å ha jublet med fansen.feiring arsenal

Blomster vil bli sendt til den dommeren som viser to fingre til FIFA og FA og nekter å gi kort til spillere som viser entuaiasme og glede.

Anthony Martial – 5,5

Tam før pause, men fikk inn et par skudd på tampen. Bedre i starten av 2. omgang da United tok kommandoen, men Martial mot reserveløsning Jenkinson skulle vært rått parti. Ujevn.

Marcus Rashford – 5,5

Vanskelig jobb som Uniteds spydspiss. Jobbet hardt, men fikk utrettet lite. Virket litt rådvill mot slutten og må ta mesteparten av ansvaret for at Oxlade-Chamberlain fikk servere på sølvfat til Giroud. Rashford en ung og har ennå mye å lære, ikke minst hva defensive oppgaver angår.

Wayne Rooney, Daley Blind og Morgan Schneiderlin spilte for kort tid til å få børskarakter.