Vår spillerbørs etter 2-1-tapet

United.nos Bjarte Valen har gitt sine karakterer.

Bjarte Valen, en av Supporterklubbens journalister, har trillet sine karakterer etter 2-1-tapet i Istanbul.

David de Gea  – 6
Vanskelig å gardere seg mot den tidlige scoringen som tok United fullstendig på senga. Passiv på frisparket som ga 2-0, uten at noen av målene kan beskrives som direkte tabber. Hadde en viktig redning da innbytter Emenike kunne lagt på til 3-0 for vertene.

degea56

Matteo Darmian – 5
Viste tidlige initiativ og var villig til å bli med i angrep innledningsvis, uten at han fikk utrettet stort. Trøblet fælt da Fenerbahce kontret og farten til Antonio Valencia var et klart savn. Uten Valencia og Bailly i forsvaret ser United rett og slett veldig sårbare ut.

Daley Blind – 5
Stort sett trygg med ballen, men hadde langt større problemer uten. Passiv på Fenerbahces første scoring og trøblet med plasseringen til tider. Sliter uten en solid makker, men viktig touch i forkant av Emenikes enorme mulighet til å legge på til 3-0.

Marcos Rojo – 4,5
Vanligvis langt stødigere som stopper enn som venstreback til tross for at Mourinho har gått langt i å hevde det motsatte. Men i går hadde argentineren en svak kamp i midtforsvaret. Dårlig plasseringsevne og utspilt flere ganger.

Luke Shaw – 4,5
Blant hans svakeste kamper i United-trøyen. Fikk liten hjelp av dem foran seg da Fenerbahce angrep på høyrekanten. Mange feilpasninger. Virker blottet for selvtillit etter en glimrende start på sesongen.

shaw65

Morgan Schneiderlin – 4
Fikk en sjelden sjanse fra start, men tok på ingen måte vare på den. Sløv i presset og svak i pasningsspillet. Var nær ved å forårsake straffe og fikk gult kort. Byttet ut ved pause etter 45 meget svake minutter.

Ander Herrera  – 5,5
Jaget ballen innledningsvis slik vi har blitt vant til å se og gjorde sitt for å få lagkameratene med seg. Måtte roe seg et hakk etter det gule kortet og klarte ikke å styre midtbanen. Ga ballen fra seg litt for mange ganger. Jobber likevel utrettelig.

Marcus Rashford – 5
Prøvde seg et par ganger innledningsvis uten å lykkes. United trøbler mot etablert forsvar og Rashford er en av dem som kan skape ubalanse hos motstanderne med farten, men klarte det ikke i Istanbul. Har nå gått åtte kamper uten scoring.

marrasj

Wayne Rooney – 6
Tangerte Ruud van Nistelrooys rekord med 38 mål i Europa for United og er nå bare to bak Sir Bobby Charltons scoringsrekord i United. Målet var en perle, men Rooney skulle ha scoret i 1. omgang da et elendig mottak ødela. Prøvde å få med lagkameratene til å presse høyt før pause. Svak som spydspiss, litt bedre som 10-er og får pluss for en glimrende scoring. Men det var beint ut urovekkende å se hvor likegyldig han virket etter scoringen.

Anthony Martial -6
Herlig pasning til Rooney som ødela en eventyrlig sjanse med et grusomt mottak. Forsøkte å utfordre på kanten, men manglet den siste pasningen. Likevel en av få United-spillere som virket en tanke interessert. Trolig Uniteds minst dårlige.

Zlatan Ibrahimovic – 4,5
Kom inn for Paul Pogba i 1. omgang, men klarte ikke å bidra med stort. Det kunne se ut som svensken hadde en tanke overtenning da han tok strupetak på Simon Kjær. Det oppsummerte symptomatisk nok Ibrahimovic sin dag på jobben. Prøver på mye, lykkes med lite og virket frustrert.

Juan Mata – 5
Byttet inn da Mourinho trengte en kreativ og skapende kraft på midten. I stedet virket han like handlingslammet og frustrert som lagkameratene. Fikk et korrekt gult kort.

Paul Pogba (skadet tidlig i kampen) og Henrik Mkhitaryan spilte for kort tid til å få karakter.

Her kan du se snittet for samtlige spillere hittil i sesongen.