Vår børs etter Wigan

Slik vurderer Bjarte Valen spillernes prestasjoner i 4-0-seieren.

DU MÅ VÆRE MEDLEM FOR Å LESE DENNE SAKEN

Bli betalende medlem

Er du allerede medlem?

← Tilbake

4-0 over Warren Joyces Championship-slitere. Resultatet må sies å være mer enn godkjent, spesielt etter en treg start hvor divisjonsforskjellene ikke kan påstås å ha vært spesielt fremtredende. 

Fellainis scoring like før pause viste seg imidlertid forløsende. Den førte til at spillerne slapp seg mer løs, og dermed ble det en betydelig bedre 2. omgang. Resultat: et enkelt avansement til 5. runde.

Her følger Bjarte Valens vurdering etter å ha fulgt spillerne gjennom samtlige 90 minutter:

Sergio Romero – 6,5
Argentinerens stil kan i beste fall beskrives som uortodoks, men han holdt nok en gang nullen. Har skaffet seg status som en kulthelt blant United-fansen. Fremdeles kapabel  til å varte opp med solide redninger selv om han ofte er arbeidsledig i lange perioder.

Timothy Fosu-Mensah – 6
Fikk endelig den sjansen han hadde ventet tålmodig på. Virket forståelig nok noe kamprusten, men viste også glimt av initiativ og hadde flere positive involveringer. Fornuftig som ofte valgte det trygge med ballen i beina. Kan få en viktigere rolle utover våren om United vil fortsette å kjempe på alle fronter. Veldig ubeleilig skade.

gettyimages-633021404

TIMOTHY FOSU-MENSAH – viste noe rust, men også mye positivt.

Chris Smalling – 7
Får ofte kritikk for sine pasningsvalg, men mot Wigan fikk Smalling det relativt enkelt, noe en treffsikkerhet på 94 prosent på pasningene forteller. Solid i duellspillet og hadde bra kontroll bak selv om han noen ganger virket litt stresset. Får pluss for en glimrende heading ved 2-0-scoringen som avgjorde kampen. Trengte en god opplevelse for selvtillitens skyld, men med Eric Bailly tilbake fra Afrika-mesterskapet er konkurransen på stopperplass knallhard.

Marcos Rojo – 6
Unøyaktig og noe slurvete i starten, men spilte seg opp. Stødig etter hvilen da Wigan hadde mindre å by på. Rolig dag på jobben. Det kommer langt tøffere kamper enn denne.

Luke Shaw – 6
Viste bare i glimt de offensive kvalitetene som vi vet han besitter, men det var heller ikke å forvente at Shaw skulle briljere i sitt comeback i startelleveren. Mangler litt på det fysiske og vant bare halvparten av duellene han var involvert i, men det var en start å bygge på for den unge venstrebacken.

gettyimages-626821104

En ny start å bygge videre på for LUKE SHAW.

Marouane Fellaini – 6,5
Viste frem krigeren i seg da han stanget inn Uniteds viktige ledermål rett før pause. Frem til da hadde Fellaini tapt urovekkende mange dueller på midten og virket noe uinspirert. Trenger spillere med fart rundt seg, men spiller nok en gang en viktig rolle i å vippe en kamp Uniteds vei.

Bastian Schweinsteiger – 8
Helt ute i kulden for bare noen måneder siden og spådd en Old Trafford-exit i januar. Styrte det meste på midten med sin erfaring og sitt overblikk. Det går ikke fort med tyskeren, men til gjengjeld velger han ofte smart. Pasningen til Fellainis mål var glimrende og da United kontret inn 3-0 glapp det ut av sidemannen «Alt som mangler nå er at Schweinsteiger scorer på en brasse». Legg godviljen til og du er ikke langt unna sannheten. Reagerte instinktivt da han scoret sitt første United-mål på Old Trafford. Kan bli en meget viktig mann utover våren med Uniteds tette kampprogram. Virket bedre trent enn noen gang før i United-trøyen. Meget positiv.

gettyimages-633010972

Et imponerende comeback av BASTIAN SCHWEINSTEIGER.

Juan Mata – 5,5
En kamp på det jevne for spanjolen. Klarte ikke å sette sitt preg på kampen slik både han og United-fansen hadde et håp om. Inne i en aldri så liten formdupp.

Henrikh Mkhitaryan – 7,5
Brant en stor sjanse før hvilen, men viste hvor viktig han er i Uniteds kontringsspill. Armeneren har både fart og uforutsigbarhet og fikk bruk for begge deler da han satte inn 3-0. Bankers i Mourinhos førsteellever nå.

Wayne Rooney – 5,5
Fikk mest oppmerksomhet før kampen da Sir Bobby Charlton overrakte ham et trofé som viste at han er Uniteds mestscorende spiller gjennom tidene. I selve kampen var Rooney i stor grad anonym i store perioder, men hadde viktig rolle i kontringen som ga 3-0. Taper for mange dueller og lar seg frustrere lett.

Anthony Martial 7,5
Noe halvhjertet før pause da han spilte på topp. Langt friskere etter hvilen da han var tilbake på kanten. Nydelig forarbeid til 2-0 og 3-0 og vil bli vanskelig å vrake om han fortsetter slik han spilte i de siste 45 minuttene mot Wigan. Selvtilliten hans trengte en slik 2. omgang.

PS! Axel Tuanzebe (gledelig og etterlengtet debut), Ander Herrera (assisterte Schweinsteigers mål) og Joel Pereira (nok en gledelig debut) spilte for kort tid til å få børskarakter.