groenen020722

Vant uten COVID-syk Groenen

Nederland måtte kjempe, men vant til slutt 3-2 mot Portugal på Leigh Sports Village, stadion Uniteds kvinnelag spiller sine hjemmekamper.

Treskolandet tok tak i kampen tidlig og ledet 2-0 allerede etter 16 minutters spill etter scoringer fra Damaris Egurrola og Stefanie van der Gragt.

De portugisiske kvinnene slo tilbake og reduserte på straffe ti minutter før pause og Carole Costa ekspederte straffen sikkert i mål.

Etter pause gikk portugiserne rett i strupen på Nederland og utlignet til 2-2 kun ett minutt ut i andre omgang. Da hadde Nederland ikke vært borti ballen fra avspark andre omgang og til ballen lå bak Nederlands keeper.

Nederland virket rystet, men klarte likevel finne det siste giret og det ble servert et mål som fort kan ende som turneringens mål. Daniëlle van de Donk fikk ballen på 20 meter og banket den opp i krysset.

Søndag testet Jackie Groenen positivt for COVID-19 og var derfor ikke med da lagvenninnene tok tre viktige poeng i jakten på avansement fra gruppe C.

Nederland tar føringen i gruppa før de møter Sveits i den siste gruppespillkampen søndag.