– Vanskelig å bli klok på Valencia

– Valencia er et godt stykke una nivået fra forrige sesong, men helgens seier kan gi laget et løft, tror Petter Veland.

Eter en strålende fjorårssesong av Valencia har Marcelino García Torals mannskap hatt en vrien start på årets utgave av La Liga.

– Valencia er i stand til å holde nullen hvor som helst, men har slitt med å avgjøre kamper denne sesongen, sier Petter Veland.

– Beholdt de viktigste

Før møtet med Manchester United på Old Trafford er flere av journalistene united.no har snakket med spent på hva vi kan vente av Marcelinos mannskap.

Viasats La Liga-ekspert Petter Veland skjønner godt hvorfor forvirringen og forundringer råder blant hans spanske kolleger.

Les også: Dette sa Mourinho på pressekonferansen

TUNG START: Valencia-trener Marcelino mener laget hans har fått dårlig betalt dette sesongen i form av poeng. Nå tror han spillergruppen har ristet av deg den verste skuffelsen og er klar til å gi United kamp.

– Det er rett og slett vanskelig å vite hvor vi har Valencia akkurat nå. Det var mange, inkludert meg selv, som var optimistiske med tanke på det laget viste forrige sesong da Valencia ble nummer fire i La Liga. Laget beholdt nøkkelspillerne og fikk inn flere forsterkninger. Likevel måtte Valencia-fansen vente helt til den syvende ligakampen før det kom en seier, etter fem uavgjorte på de første seks kampene, forklarer Veland.

Matic: – Vi må vise oss United-drakten verdig

Selv om de fleste holder er kriserammet United som favoritter før tirsdagens møte, ser ikke Veland bort fra at Valencia kan overraske.

– Jeg tror de vil hente inspirasjon fra det andre spanske lag har gjort på Old Trafford, og da tenker jeg ikke først og fremst på lag som Real Madrid og Barcelona, men mer på Celta Vigo og Sevilla, sier Veland, og legger til:

– Et av problemene til United under Murinho er at de sliter med å spille rundt etablerte forsvar. Marcelino har en tydelig defensiv struktur og kontroll, og med raske spillere kan de skade United på kontringer.

Spansk journalist til united.no: – Guedes kan spolere festen

– Var fantastisk

I likhet med Jose Alvarez har Veland latt seg begeistre av Gonçalo Guedes, men legger til at han ikke har vært på samme nivå denne høsten som forrige sesong.

– Gonçalo Guedes hadde nest flest målgivende pasninger i La Liga sist sesong, og han var den beste spilleren i La Liga høsten 2017, og da tar jeg med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Guedes var helt enorm, sier Veland.

LA LIGAS BESTE: – Høsten 2017 var Gonçalo Guedes den beste spilleren i La Liga, og endte opp med nest flest målgivende i den spanske toppserien, sier Petter Veland

 

Viasat-eksperten mener det vil bli få mål på Old Trafford, men drister seg til å gi United et svakt favorittstempel til tross for problemene i Premier League.

– Kanskje kan dette være en friarena for United-spillerne. Det er flomlyskamp, en litt annen type motstand og mot et lag som både har ingenting og alt å tape. Skal jeg tippe et resultat tirsdag kveld vil jeg si 1-0 til United eller 1-1, sier Veland.

Valencia-treneren: – Baillys potensiale er enormt, men han vil trenge tid