– Van Persie og Kagawa skadefrie

Dette sa Sir Alex på fredagens pressekonferanse.

United-manageren skal ha sagt at både Robin van Persie og Shinji Kagawa er klare for spill mot Wigan.

– Med unntak av de som alle allerede kjenner til, så er alle friske, sa Sir Alex fredag ettermiddag.

– Phil Jones var imidlertid en stygg smell for oss. Han ble skadet forrige helg, og blir ute i 8-10 uker, og vi forventer Chris Smalling å være tilbake i trening i løpet av en måned, sa Sir Alex ifølge manutd.com.

Jonny Evans er imidlertid skadefri igjen, og dermed ser backrekka atskillig bedre ut.

Sir Alex er imidlertid spent på hvordan Shinji Kagawa reagerer etter lang reisevei tidligere i uka, og det skal legges til at selv om sjefen fastslo at van Persie og Kagawa er skadefrie så betyr ikke det helt sikkert at de starter eller spiller mot Wigan.

Han fastslo kun at de var skadefrie.

– Chicharito, Valencia og Kagawa har alle gjort dette (reist langt) før, men når det gjelder Kagawa så er vi ikke helt sikre på hvordan han reagerer etter sånne turer. Forhåpentligvis går det greit.

Tre runde tall

Darren Fletcher er også med i troppen mot Wigan.

– Han trener bra, og spilte for reservene mandag kveld. Det neste steget er å få ham med på førstelaget igjen. Han er med i troppen mot Wigan – rett og slett fordi jeg tror det vil gi ham en opptur.

– Vi er imidlertid klar over situasjonen hans, men forhåpentligvis har han klart å få kontroll over problemet. Ting fungerer i alle fall bra for ham nå.

Kampen mot Wigan blir forøvrig en merkedag for både Ryan Giggs, Paul Scholes og Rio Ferdinand. Giggs runder 600 Premier League-kamper, Scholes runder 700 kamper og Ferdinand spiller sin 400. kamp.

– Min personlige mening er at Ryan kan spille videre i ytterligere et par år. Det er litt annerledes med Paul. Han han ikke den samme fysikken som Ryan og har også hatt sine skader, to i knærne og en på øyet. Likevel runder han 700 kamper. Det er fenomenalt. Alle de tre spillerne er glimrende forbilder for de yngre spillerne om hva man kan få til hvis man er villig til å ofre innen fotballen.

Han er imidlertid klar på at det defensive må bli bedre mot Wigan.

– Vi får enkle baklengsmål mot oss, og vi kommer til å ta tak i det. Akkurat som vi gjorde i fjor. Å forsvare seg er like viktig som å score mål. Det er også en del mål i laget vårt, men det er viktig med rett balanse. Men må vi score to eller tre mål i hver kamp for å vinne? Jeg ønsker ikke det. Forhåpentligvis klarer vi å holde Rio og Nemanja skadefrie. Det vil hjelpe.

– Begge har lidd grusomme tap

Sir Alex tok seg også tid til å kommentere neste ukes bortekamp mot Liverpool – med tanke på avsløringene i Hillsborough-tragedien denne uka.

– To fantastiske klubber, som United og Liverpool, burde forstå hverandres problemer. Det burde ikke være slik at det som skjedde denne uka skulle forandre på noe. Begge klubber har lidd grusomme tap gjennom fotballen, men kanskje man kan sette en strek nå – for hvordan fansen skal opptre. Klubbenes rykte fortjener ikke trøbbel. Vi får håpe at begge lags fans støtter sin egen klubb. Mer er det ikke å si om det, sa United-manageren.

Her er video av forrige hjemmekamp mot Wigan, 5-0-seieren i desember.

<iframe width=»560″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/FAdwSUJTGVE» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>