– Van Gaal svelget stoltheten

AVISRUNDEN: Det er ikke bare skryt å få fra engelske medier etter seieren mot QPR.

Det var ikke veldig imponerende, i alle fall ikke frem til formasjonsskiftet, men det ble til slutt en 2-0-seier for Louis van Gaals menn på Loftus Road.

Her har vi sett på hva noen engelske journalister skriver om kampen.

The Times (Rory Smith)

Det er to måter å tolke Manchester Uniteds knepne (og nervøse) seier på Loftus Road.

Den første, som nok helt klart er den Louis van Gaal foretrekker, er hans evne til å rette opp feil, og til å skape sin egen skjebne. Laget hans tok ledelsen umiddelbart etter en av de taktiske grepene han er så kjent for, og to av innbytterne hans scoret. De fleste managere vil se på det som en god dag på jobben.

Den andre tolkningen er mindre hyggelig. Det er at Harry Redknapps Queens Park Rangers matchet et lag med Champions League-ambisjoner i minst en time, selv om de [QPR] ikke kunne spilt en mer innbydende formasjon. Van Gaals laguttak fungerte ikke, som også klubbens egne fans anerkjente ved å bruke perioden før pause til å rope om en retur til 4-4-2. Denne måten å se det på tilsier at United fikk seieren mer på grunn av flaks enn på grunn av vurderinger, og at et ubalansert og vilkårlig lag vant kampen fordi motstanden var enda mer ubalansert og vilkårlig.

Louis van Gaal QPR 2
LOUIS VAN GAAL: Flaks eller lur?

The Guardian (Jacob Steinberg)

Louis van Gaal vil ikke bli lurt av denne seieren mot et Queens Park Rangers som sliter. United er fortsatt et ekstremt dyrt «work in progress», og United kunne ikke slappe av før James Wilson scoret på overtid. Det var langt tettere enn resultatet tilsier.

David de Gea måtte gjøre noen strålende redninger for United mens kampen lå på vippen, og om QPR spiller slik hver uke vil ryktene om at Harry Redknapp kan miste jobben snart forsvinne.

Det som svingte kampen i favør United var at Van Gaal svelget stoltheten sin og la om til et diamantsystem tidlig i andreomgang. United hadde ikke et eneste skudd på mål i søndagens 0-1-tap mot Southampton, og det har vært snakket om at Van Gaal burde slutte med å spille tre menn bak, noe som ikke ser ut til å passe spillerne hans.

United fikk [etter hvert] spillerne i sine riktige posisjoner, og vips så scoret de.

qprutd
TØFF DUELL: United måtte kjempe for poengene på Loftus Road.

Manchester Evening News (Samuel Luckhurst)

[Under følger de fem punktene fra lokalavisens «Fem ting vi lærte av QPR-United»-sak.]

  • Falcao fortjener å få spille noen kamper på rad. Hans bevegelser var en oppgradering fra Van Persie.
  • Rooney ser hjelpeløs ut på midtbanen. Han mistet ballen så mye på Loftus Road at han kunne blitt forvekslet med en av Uniteds forsvarsspillere. Rooneys rolle for klubb og landslag bør være på topp, der han leverer fruktbare prestasjoner, og å presse ham inn på midtbanen er å kaste bort Marouane Fellaini og Ander Herreras talenter.
  • Van Gaal gjorde det godt igjen. Men Uniteds førsteomgang var bare marginalt bedre enn det som ble prestert mot Southampton.
  • Fellaini er i ferd med å bli spilleren Moyes trodde han kjøpte.
  • Phil Jones bør ikke ta cornere.
jameswilsonqpr (650 x 358)
2-0: James Wilson punkterer kampen.