Van Gaal klar for United?

Nederlandske Telegraaf hevder at United og Van Gaal i går ble enige. United avkrefter foreløpig.

Avisen skriver at Louis van Gaal blir ny United-manager etter å ha kommet til enighet med United i går. Ed Woodward og en av Glazer-brødrene skal ha møtt den nederlandske landslagssjefen på hans feriested i Algarve.

Den nederlandske avisen virker ganske sikker i sin sak, men United avkrefter ifølge Ian Ladyman i Daily Mail at dette stemmer.

Så spørs det hvor mye en skal legge vekt på akkurat det, siden klubben nok vil avkrefte helt til alt ved en eventuell avtale er spikret. Telegraaf blir regnet som pålitelige, og har tette bånd til Van Gaal ifølge den samme Ladyman.

Også Guardians Jamie Jackson har vært i kontakt med United, og han fikk følgende beskjed:

Fra BBC:

De første samtalene med Van Gaal skal ha funnet sted for to uker siden, ifølge Telegraaf, og Van Gaal skal ha imponert Woodward og United med sine fotballvisjoner. Men nederlenderen ville bare snakke videre om Moyes-situasjonen ble løst, og kanskje kan dette ha fremskyndet sparkingen av skotten.

Det er en tøff jobb som venter Van Gaal, men Glazer-familien skal ha stor tro på 62-åringen, og er klare til å la ham kjøpe spillere for 100 millioner euro, over 80 millioner pund. Telegraaf spekulerer i at det fort kan bli hentet inn spillere fra den tyske serien, som Van Gaal kjenner godt til etter sin tid i Bayern.

louisvangaal1 (650 x 358)
VAN GAAL: Ny United-manager? I så fall er det jo passende at han har blitt fotografert med et Sir Matt Busby-sitat i bakgrunnen…

United ønsker visstnok at Van Gaal tar fatt på transferjobbingen med en gang, noe som kanskje er spesielt viktig siden Van Gaal vil være opptatt med VM i Brasil store deler av sommeren.

Ingen spillere fra det nederlandske landslaget skal være aktuelle per nå. Midtbanespilleren Kevin Strootman, som har imponert stort i Roma, ville vært interessant om han var skadefri. Wesley Sneijder, som hyppig har blitt linket til United tidligere, er ikke aktuell. Van Gaal er nemlig ingen stor fan, blir det hevdet.

Det er han derimot av Robin van Persie, som har et ekstremt godt forhold til Van Gaal. Van Persie er kaptein for Nederland, og har til og med blitt med Van Gaal på speideroppdrag i forbindelse med landslagsjobben.

Patrick Kluivert skal ifølge Telegraaf bli med som assistent, og han er ikke alene om å skulle bli med Van Gaal til United.

Mange United-fans, og Ferguson også, var nok skuffet over at United ikke klarte å sikre seg Kluivert i 1998. Men Dwight Yorke ble jo en stor suksess, så mange glemte nok Kluivert etter hvert. Men nå kan altså den gamle storspissen dukke opp på Old Trafford likevel. Kluivert er nå ungdomstrener i Twente, i tillegg til å assistere Van Gaal for landslaget.

Telegraaf skriver, som mange andre har gjort, at Van Gaal også hadde et tilbud fra Tottenham Hotspur. Van Gaal fløy tidligere denne uken til Algarve-villaen sin, før en United-delegasjon kom flygende noen dager senere. Nå går det mot Van Gaal for United, om nederlandsk media har kontroll på sine egne.

Van Gaal har vunnet ligatitler i Nederland, Spania og Tyskland tidligere. Om han blir ny United-manager er det bare å håpe at han snart kan plusse på enda et land på den listen.

Saken oppdateres.