– Van Gaal må underholde

Denne tidligere United-manageren var lidenskapelig opptatt av offensiv fotball. Det er han fortsatt.

Tommy Docherty var Manchester United-manager fra 1972 til 1977, og bør vite hva han snakker om.

Docherty var selv en karismatisk og kontroversiell manager. Han har selv opplevd kritikk fra United-fansen, og klarte det ingen andre managere har klart etter krigen: Å rykke ned med Manchester United.

Skotten, som tilbrakte nesten ett tiår i Preston North End, er svært kritisk til det Louis van Gaal har utrettet i United.

– Publikum begynner å gi deg beskjed dersom de ikke får hva de vil ha, og det er de som betaler lønnen din, sier Docherty i et intervju med The Mirror.

Selv om det var god grunn til å være kritisk til det Docherty gjorde som United-manager, var han i sin tid lidenskapelig opptatt av offensiv fotball. Det er han fortsatt.

– United-fansen er vant til fantastisk fotball, med to vinger som raser nedover sidelinjen og serverer innlegg til spissene. Det skjer ikke i øyeblikket.

Tommy Docherty fikk selv sparken som manager sommeren 1977, til tross for at han hadde vunnet FA-cupen med United kun måneder tidligere, da et forhold med kona til klubbens fysioterapeut ble offentlig kjent. «The Doc» har rukket å bli 86 år gammel, og er fortsatt gift med kvinnen som gjorde at han fikk fyken.

I sommer ba Louis van Gaal om tre måneder før man skulle begynne å dømme ham. Ifølge Docherty har ikke Van Gaal gjort nok for å overbevise United-fansen.

– Man er nødt til å gi supporterne det de vil ha, og man kan virkelig ikke se mye progresjon i øyeblikket. Til tross for alle pengene han har brukt allerede, for ikke å snakke om alle pengene han har tenkt til å bruke til sommeren, sier Docherty.