Dramatisk tap for svak Valencia

KARAKTERBOK: Det er vanskelig å gi ham så mye annet enn strykkarakter for innsatsen mot Sveits.

SVEITS – ECUADOR 2-1

VM-kamp gruppe E, i Brasilia
0-1: Emner Valencia (22), 1-1 Admir Mehmedi (47), 2-1 Haris Seferovic (93)

United-spiller: Antonio Valencia, Ecuador

Innflytelse på kampen: Skuffende lite. Så godt som helt usynlig før pause.  Slo en corner i første og siste minutt av 1. omgang, og kombinerte også ok med Cristhian Noboa en gang. terning1Fikk også en skuddsjanse, men forsøket ble blokkert.  Også involvert i et par dueller, men det skulle da bare mangle.

Litt mer med etter pause, men det sier sitt om innsatsen at han kom til innlegg to ganger på 90 minutter fra høyrekanten, men at begge forsøkene forsvant over alle i feltet.

Det beste han gjorde i hele kampen skjedde tre minutter på overtid, da han fikk kontre, la inn, traff en medspiller, men den spilleren ble taklet i skuddøyeblikket. Dessverre for Valencia brukte Sveits det øyeblikket til å kontre inn seiersmålet i stedet.

terning1Samspill: En kombinasjon på de første 45 minuttene, men spillet gikk for det meste rundt ham gjennom samtlige 94 minutter. Derfor også umulig å gi ham noe annet enn bunnkarakter her.

Defensive bidrag: Han dekket opp fort korte cornere imot, og lå ellers i posisjon på midtbanen, stort sett litt ut mot høyre.  Likevel atskillig mye mindre involvert enn man skulle tro så lenge man vet hvor sterk han er og hvordan han løser de defensive oppgavene i United. terning2Vant vel ikke ballen en gang de første 45 minuttene. Etter 71 minutter kunne man også se at han ruslet rundt på egen halvdel da Sveits doblet på hans side. Merkelig.

Bevegelse:  Var med opp og ned, men var lite involvert og ble dermed også usynlig her. terning2Nei da, han ble ikke brukt mye, men klarte heller ikke å involvere seg. 

Får plusspoeng for:  Ingenting. Og jeg føler meg ikke slem, men bare ærlig ved å skrive det.

Får minus for: …å ikke egentlig være med i kampen.

Stjernefaktor: Stjernestatusen i Ecuador er enorm, men det er vanskelig å kalle en spiller man ikke ser for stjerne. terning2Det virket som om Ecuador håpet at Jefferson Montero skulle skape det offensive. Valencia var i alle fall ikke med, og da blir det lav score også her.

Verdt å merke seg: Kontrakten hans i United går ut sommeren 2015.

terning1Helhetsinntrykk: Skuffende. Noe annet kan man ikke si når han ikke var involvert.

Selve kampen:

Ecuador gikk i strupen på Sveits fra starten av – et Sveits som brukte 30 minutter på å komme i gang. De minuttene før det brukte Ecuador til å ta ledelsen. Et frispark fra venstrekanten ble slått inn i feltet og en umarkert Emner Valencia kunne enkelt heade ballen i mål fra fire meters hold.

Sveits tok imidlertid over kontrollen av kampen etter målet, men de ble med en del ballbesittelse og noen skudd rett på keeper eller utenfor fra 20 meters hold. Før pause. I pausen satte Sveits’ trener Ottmar Hitzfeld inn Freiburgs Admir Mehmedi, og det hjalp umiddelbart. To minutter etter pause fikk de en corner på venstrekanten, og den headet Mehmedi kontant i mål fra kort hold.

Selv om Sveits hadde mest ball så jevnet det seg ut i resten av kampen, og det var langt mellom sjansene. Sveits kom tre mot én etter 73 minutter, men Xerdan Shaqiri skjøt i nettveggen fra skrått hold. Like etter rotet nesten sveitserne det til for seg selv, men slapp med skrekken da keeper Diego Benaglia var satt ut av spill. Fire minutter før full tid endret et Ecuador-frispark også retning, men Benaglia reddet.

Så ble alt avgjort i kampens aller siste sekund på overtid. Sveits kontret etter at Ecuador hadde kontret like før. Innlegget ble slått inn fra venstre og Real Sociedad-spiss Haris Seferovic satte ballen i nettaket fra kort hold.

Hva nå:

Nå blir det vanskelig for Antonio Valencia. Det meste tyder nå på en tidlig sommerferie. Ecuador møter Honduras i neste kamp før de avslutter mot mektige Frankrike, og de må trolig minst ha fire poeng fra de to kampene om det skal bli avansement.