– Våknet hver dag og håpet smerten ville være borte

Harry Maguire snakker om finaledrømmen som brast og forventningene til sommerens EM.

– Jeg visste umiddelbart at skaden var ille. Da jeg fikk resultatene fra scanningen skjønte jeg at mulighetene til å spille Europa League-finalen var minimale, men vi utelukket det ikke helt, sier Maguire i et intervju med The Sun.

Hadde ikke gått glipp av et eneste minutt

Etter den rekordyre overgangen fra Leicester sommeren 2019, da Harry Maguire ble verdens dyreste forsvarsspiller for rundt 80 millioner pund, har 28-åringen vært en spiller Ole Gunnar Solskjær har kunnet stole på.

Aston Villa v Manchester United - Premier League
HER GIKK DET GALT: Harry Maguire landet forkjært etter en duell med Aston Villas Anwar El Ghazi. Ankelskaden United-kapteinen pådro seg gjorde at Maguire gikk glipp av Europa League-finalen.

Maguire spilte samtlige minutter med ligafotball i sin første sesong på Old Trafford, og lå an til å gjøre det også denne sesongen helt til skaden han pådro seg mot Aston Villa i Birmingham.

– Den store frykten var at jeg skulle gå glipp av alt, sier Maguire og sikter til både Europa League-finalen og EM.

– Hver morgen, da jeg kravlet ut av sengen og satte beina på gulvet, la jeg litt ekstra press på ankelen for å se om smerten fremdeles var der. Jeg burde sikkert ikke gjort det, men hver dag håpet jeg at smerten var borte. Dessverre var den ikke det, forklarer United-kapteinen.

På bedringens vei

Ole Gunnar Solskjær ga kapteinen sin all den tid han trengte for å bli klar til Europa League-finalen i Gdansk, men både Solskjær og Maguire skjønte det var nytteløst.

– Rett før finalen kunne jeg ikke en gang løpe skikkelig, medgir Maguire

Nå ser imidlertid Maguire frem til sommerens EM, og forklarer at ankelen blir stadig bedre.

England v Poland - FIFA World Cup 2022 Qatar Qualifier
FULLTREFFER: Harry Maguire jubler etter scoringen mot Polen i VM-kvalifiseringen på Wembley. Nå ser United-kapteinen frem til EM.

– Jeg får sjelden skader. Noen ganger blir du taklet, du har motspillere som lander på deg eller du vrir ting, men jeg har likevel unngått muskelskader, påpeker Maguire.

Helt frem til Villa-kampen.

– Men nå er ankelen på bedringens vei og jeg ser frem til EM og komme tilbake så snart som mulig, sier Maguire.