Uvanlig trekk fra Bielsa

Leeds-manager Marcelo Bielsa har plukket ut 16 spillere som blir med til Australia. Resten av troppen? De blir hjemme.

Det begynner å bli noen år siden de gamle hatoppgjørene mot Leeds.

Vi har både vunnet og tapt mot Yorkshire-laget i cupsammenheng, men må over 15 år tilbake for å finne forrige Premier League-oppgjør mellom klubbene.

Det så lenge ut til å bli et nytt oppgjør denne høsten, men Leeds mistet den direkte opprykksplassen på tampen, og måtte også gi tapt i playoff-semifinalen mot Derby.

Derfor må vi i denne omgang nøye oss med en treningskamp mot Championship-klubben. Onsdag kl. 13.00 møter de røde djevlene Marcelo Bielsas menn på Optus Stadium i Perth.

Da venter noen av disse 16 spillerne: Kiko Casilla, Kamil Miazek, Barry Douglas, Liam Cooper, Stuart Dallas, Gaetano Berardi, Bryce Hosannah, Clarke Oduor, Adam Forshaw, Pablo Hernandez, Jack Harrison, Kalvin Phillips, Jordan Stevens, Mateusz Bogusz, Kemar Roofe, Patrick Bamford.

Flere spillere hjemme

Til tross for at Leeds ikke har bredden en klubb som Manchester United har, stusser nok mange over at kun 16 spillere tar turen til Australia.

Yorkshire-klubbens noe omdiskuterte manager har nemlig bestemt seg for å splitte troppen i to. Rundt halvparten av spillerne har dermed blitt igjen på balløya, der de skal jobbe med den fysiske delen av spillet. 

(Saken fortsetter under bildet)

FORRIGE MØTE: Michael Owen scoret to ganger da United på bortebane slo Leeds ut av ligacupen høsten 2011. Ett og et halvt år tidligere slo Leeds oss ut av FA-cupen på Old Trafford.

I tillegg rapporteres det at heller ikke Bielsa kommer til å være lenge i Australia.

Ifølge Simon Stone i BBC er den eksentriske argentineren ikke ventet å være med på Leeds’ treningskamp mot Western Sydney Wanderers i Sydney, fordi han ønsker å dra hjem til England for å sørge for at de som ble værende hjemme skal få et like krevende opplegg som spillerne som reiste til Australia.

– Blir vanskelig

En som har stor respekt for rivalens argentinske manager er Juan Mata.

I et intervju med MUTV sier spanjolen at han beundrer Bielsa.

– Han er en managerlegende, en jeg virkelig liker. Klubbene han har trent spiller for å vinne, de er offensive og uredde. Det liker jeg. Det er viktig for ham at fansen liker hvordan laget spiller, ikke bare resultatene, sier Mata, og legger til:

– Leeds blir en vanskelig kamp for oss. De markerer mann til mann. Bielsas klubber er generelt vanskelige å spille mot, og spesielt på denne tiden av sesongen, mener 31-åringen.

I want to see how it could be – a game in the Premier League between United and Leeds. It was a shame that they could not get promoted last season, but hopefully they can do it and we can live another vibrant game between us, like back in the day. 

Juan Mata