– Utrolig scoringsevne

Vincent Kompany er full av lovord om landsmannen Lukaku.

City-sjefen Pep Guardiola og veteranen Vincent Kompany møtte pressen før derbyet mot United, som spilles natt til fredag.

Og selv om seansen ble dominert av spørsmål om overgangsvinduet, ble det også delt noen betraktninger relatert til United og derbyoppgjøret natt til fredag.

– Disse kampene er veldig viktige. Det er et derby. Selv om det er en vennskapskamp, er det den første treningskampen vår, og folk vil se hva vi kan gjøre. Det er også en fin mulighet for oss til å prøve nye ting og komme tilbake i form, sier Guardiola om oppgjøret.

LES OGSÅ: Må forbedre målstatistikken

– Mer enn en vanlig treningskamp

Fredagens derby er lagenes første møte siden de forferdelige terrorhendelsene i Manchester i mai, og også rivalenes første derby noensinne utenfor Storbritannia.

– Det å spille mot United er vanskelig, fordi det er en vennskapskamp, men jeg kan aldri spille mot United som om det skulle vært en vanlig treningskamp. Det viktigste er å finne frem derbyfølelsen slik at det blir en god kamp, men samtidig få utbytte av oppgjøret, siden det er pre-season, sier Kompany.

Han ble også spurt om å dele sine tanker om Uniteds siste nyervervelse, Romelu Lukaku, som Kompany kjenner godt fra landslaget.

– Romelu har én utrolig evne, og det er hans sterke ønske om å score mål. Mange har kritisert ham i løpet av de siste årene, men en av hans største styrker er at han tror på seg selv og evnen til å score mål. Det driver ham konstant fremover. Det er det United kjøpte, og det er det de kommer til å få fra ham. De har fått inn en god spiller i troppen, som kommer til å øke konkurransen i tittelkampen.