– Utrolig hva Marcus har fått til

Michael Carrick hyller Marcus Rashford etter hans kamp for vanskeligstilte barn.

Marcus Rashford har blitt hyllet av en hel fotballverden for sin kamp for fattige skolebarn. Nå får han også skryt av førstelagstrener og United-legende Michael Carrick.

Ikke overrasket

I et intervju med the Times, tar den tidligere midtbanegeneralen seg tid til å snakke om Rashfords imponerende handlinger utenfor banen.

– Det er utrolig hva Marcus har fått til, sier Carrick og fortsetter:

– Er jeg overrasket? Nei. Jeg kjenner Marcus. Han går ut for å gjøre en forskjell, for å hjelpe folk, og han har utgjort en stor forskjell.

HYLLER RASHFORD: Michael Carrick roser Marcus Rashford for sitt arbeid for de vanskeligstilte i samfunnet.

38-åringen mener at Rashfords heltemodige innsats delvis kan skyldes hans tid i Uniteds akademi.

– All ære til Marcus og hans familie for hva han har gjort, men også til akademiet. De utvikler gode mennesker, så vel som gode fotballspillere. Det skinner gjennom, sier Carrick, og sender et stikk til de som mener fotballspillere ikke er sitt ansvar bevisst:

– Det hadde vært fint om enkelte folk hadde endret tone og forstått at fotballspillere generelt er gode mennesker.

– Prøver bare å hjelpe

Carrick er selv også en bidragsyter i lokalsamfunnet. Gjennom «The Michael Carrick Foundation» samler den tidligere engelske landslagsspilleren inn fotballsko til vanskeligstilte barn, og har treningsøkter med fattige barn og unge.

Siden coronapandemien har også klubblegenden samarbeidet med klubbens egne stiftelse for å hjelpe skolebarn i overgangen mellom barneskole og ungdomsskole.

– Hva vi har vært gjennom de siste månedene er mye nok uansett, og jeg føler med de som skal begynne på en ny skole, sier United-treneren.

– Jeg håper de føler at noen har nådd ut til dem og at det gir dem en følelse av selvtillit.

I tillegg til disse veldedige handlingene, har Carrick og kona Lisa også donert rundt tusen plagg til helsearbeidere ved et sykehus i Manchester.

– Vi prøver bare å hjelpe.