Utlån: Shawcross mot Bardsley

Det blir et gjensyn mellom Ryan Shawcross (20) og Phil Bardsley (22) i morgen i og med at deres utlånsklubber Stoke City og Sheffield United møtes til dyst i Championship.

Shawcross har imponert stort så langt i sin Stoke-periode – fem mål fra sin stopperplass ble faktisk toppet for noen dager siden da han mottok prisen for oktober måneds beste spiller i Coca-Cola Championship.

– Jeg allerede blitt sparket, slått og fått nesa knekt – akkurat slik agenten min fortalte meg at det kom til å bli. Men så langt har det bare vært helt fantastisk og jeg kan helt ærlig si at jeg lærte mer på én kamp her enn på to år på reservelaget hos Manchester United.

Engelskmannen med skolelandskamper for Wales uttalte allerede i oktober at han kunne tenke seg et lengre opphold i klubben.

– Jeg ville satt svært stor pris på å få bli her utover utlånsperioden som er avtalt fordi jeg får spille mye og vi gjør det bra. Dette er en stor klubb og jeg håper det kan bli en ordning på dette.

Stoke er forøvrig blitt styrket den siste uken gjennom innlånet av ex-United Danny Pugh (25) fra Preston. Venstrekanten vil høyst sannsynlig signere permanent for klubben ved årsskiftet.

Sheffield United har etter en svak start etterhvert funnet formen og 3-1 seieren mot Ipswich i midtuka gjorde at laget nå har gått fem kamper på rad uten tap og ligger midt på tabellen. Phil Bardsley er fast på høyrebacken på et lag som er avhengig av James Beatties mål på topp – 11 har det blitt så langt på £4 millioner-kjøpet som må stoppes av Shawcross og co i morgen skal hjemmelaget kunne sikre seg tre nye poeng i kampen om playoffplass. Sheffield United stiller forøvrig høyst sannsynlig med to andre ex-United i førsteoppstillingen: Danny Webber (25) og Keith Gillespie (32) er begge vanligvis fast inventar i Bryan Robsons startellever. Kampen sendes direkte på Viasat4.

Av de andre Championship-utlånte må Darron Gibson (20) nok en gang stå over en Wolveskamp etter at han fortsatt ikke er blitt kvitt lyskeproblemene han pådro seg i kamp mot Cardiff for to uker siden, mens Lee Martin (20) høyst sannsynlig starter for Plymouth i deres oppgjør mot Glenn Roeders bunnlag Norwich. Martins sjef Ian Holloway var tidligere i uken interessert i å låne Chelseas stortalent Scott Sinclair som imponerte stort for Plymouth forrige sesong, men manageren ble satt ut av kravet om å betale £20.000 i uka for vingen de fikk låne gratis for et knapt år siden:

– Vi fikk låne ham for null og niks fordi han spilte som et fullstendig fjols på Chelseas reservelag. Han løftet oss voldsomt forrige sesong og vi har forsøkt å få ham hit hele denne, men nå når Lee Martin er her: trenger vi ham egentlig?

I likhet med Martin starter sannsynligvis også Fraizer Campbell (20) nok en Championshipkamp i morgen når hans Hull City møter Preston North End. Campbell har scoret to mål på sine fem startede kamper siden han ankom Hull for tre uker siden – i midtuka ble han byttet ut like før slutt mot en for tiden benket Jay-Jay Okocha.

En divisjon ned er det FA-cup denne helgen, og Ritchie Jones (21) antas å få sin niende kamp for Yeovil. Midtbanemannen returnerte i midtuka etter et månedslangt skadeopphold og er rapportert klar til lokaloppgjøret mot Torquay United på søndag i en kamp som er plukket ut til BBC Match of the Day. Venstrebacken Adam Eckersley (22), som har vært i Port Vale den siste måneden, har returnert til Manchester etter to kamper og ett rødt kort og får dermed ikke muligheten til å møte Sammy McIlroy’s Morecambe i morgen.

pafc.premiumtv.co.uk wolves.premiumtv.co.uk