Ute i minst seks måneder

Michael Keane forteller om tvillingbror Wills lange vei tilbake fra skade, samt det pågående U19-EM i Estland.

Det var under den siste kvalifiseringskampen mot Sveits i mai at Will pådro seg en alvorlig kneskade. Den talentfulle angrepsspilleren ville vært selvskreven i sommerens EM-tropp hvor Michael og klubbkameratene Sam Johnstone og Tom Thorpe også er med.

Dessverre må han i stedet holde seg hjemme, men Michael forteller at Will er interessert i oppdateringer fra EM-leiren.

– Han er selvsagt i kontakt og har spurt hvordan alle gjør det. Han skulle ønske han var her med oss, noe han dessverre ikke er, men jeg er sikker på at han kommer tilbake, sier den mørkhårede av tvillingbrødrene til theFA.com.

Fortsatt er det lenge til Will returnerer til fotballbanen, og Michael avslører at det vil ta minst et halvt år før tvillingbroren er tilbake i aksjon.

– Operasjonen gikk så bra som mulig, og han er på den lange veien tilbake nå. Det kommer til å ta seks til ni måneder, men de kommer ikke til å rushe noe.

– Han blir bedre for hver dag som går, så han er bare nødt til å være tålmodig. Da er jeg sikker på at han kommer tilbake sterkere enn han var.

England klarte kun 1-1 mot Kroatia i tirsdagens åpningskamp. Neste motstander er Serbia, som tapte 3-0 mot Frankrike samme dag. Keane tror det kan være en fordel å møte et vanligvis kynisk serbisk lag som nå er nødt til å angripe.

– Det kan kanskje hjelpe oss at de er nødt til å vinne, siden det vil hindre dem i å spille defensivt og heller etterlate seg rom som vi kan utnytte. Vi vet det blir en tøff kamp, vi må holde fokus og forhåpentligvis får vi det rette resultatet.

Michael Keane byttet senest i mai fra å spille på det irske landslaget til England. Det betyr at han kanskje har en ekstra fordel før møtet med Serbia.

– Jeg har allerede spilt mot Serbia tidligere denne sesongen for Irland, så jeg vet hva de står for og hva vi kan forvente.

Den noe skuffende åpningskampen, hvor Johnstone var den United-spilleren som imponerte mest, minnet Michael på mange måter om en oppkjøringskamp, ettersom ferien allerede er unnagjort.

– De fleste har hatt tre ukers ferie denne sommeren, så det føltes litt ut som en pre-season-kamp. Man kan ikke gjenskape en kampsituasjon på trening og vi holder fortsatt på med å få tilbake skarpheten vår. Jeg tipper vi kommer dit etter hvert som turneringen fortsetter.