«Uslåelig» i starten

Skal Manchester United hamle opp med regjerende ligamester og erkerival Manchester City, er laget avhengig av en god start.

Nettopp derfor er José Mourinho den perfekte manageren å ha på benken.

Kun ett feiltrinn

Som united.nos oversikt viser er portugiseren nemlig ubeseiret i alle sine ni kamper i åpningsrunden i Premier League som henholdsvis Chelsea- og Manchester United-manager.

Hele åtte av dem har endt med seier og det gir en uttelling på 25 av 27 mulige poeng.

KNALLSTERK ÅPNING: José Mourinhos uttelling på Premier Leagues åpningsdag er nesten perfekt.

Det er kun Swansea har maktet å ta et poeng fra Mourinho på Premier Leagues åpningsdag og det skjedde i 2015/16-sesongen da det meste gikk på tverke på Stamford Bridge.

Best seiersprosent på Premier Leagues åpningsdag:

1. José Mourinho 89 %
2. Gerard Houllier 83 %
3. Sir Alex Ferguson 62%
4. Brendan Rodgers, Claudio Ranieri, Mauricio Pochettino og Roy Evans 60 %
Kilde: Opta. Kun managere med mer enn fem kamper i første PL-runde.  

Mourinho har også en imponerende målforskjell med hele 22-6 i sin favør godt hjulpet av de to triumfene på like mange forsøk som United-manager på Premier League åpningsdag.

Unik Sir Alex

I sin første Premier League-kamp som manager for Manchester United ble Bournemouth slått 3-1 borte, mens West Ham ble knust 4-0 forrige sesong. 

EN MESTER PÅ COMEBACK: Sir Alex Ferguson er den eneste manageren i Premier League-historien som har vunnet ligaen etter å ha tapt åpningsrunden. José Mourinho vet hvilket press som hviler på hans portugisiske skuldre for å gjenskape et mesterlag på Old Trafford.

Skulle det mot formodning gå skeis i serieåpningen mot Leicester, kan Mourinho finne trøst i en annen statistikk som gjorde både Manchester United og Sir Alex Ferguson unike.

I løpet av Premier League-historien er det faktisk kun Manchester United som har blitt seriemester etter å ha tapt åpningskampen i Premier League.

Det skjedde i 1992/93 mot Sheffield United, i 1995/96 mot Aston Villa og i 2012/13 mot Everton.