– Urettferdig å henge ut spillerne

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær sier det er urettferdig å henge ut spillerne under den pågående coronakrisen.

– Jeg synes fotballen blir en enkel skyteskive noen ganger. For meg blir det urettferdig å henge ut enkeltindivider eller spillere som en gruppe, fordi jeg vet allerede at mange av dem gjør en fabelaktig innsats i lokalsamfunnet og spillerne stiller opp for å hjelpe i denne vanskelige tiden, sier Solskjær til Sky Sports.

LES OGSÅ: Glazers ordre gir rom for håp

– Ikke enkelt for noen av oss

I et intervju med Sky Sports´Gary Neville og Geoff Shreeves påpekte Solskjær også at det pågår samtaler mellom spillere og klubber for hvordan Premier League-spillerne kan bistå best mulig i en vanskelig tid. 

Premier League-spillerne har fått kritikk for ikke å ha gått med på lønnskutt og den britiske helseministeren Matt Hancock etterlyste velvilje fra spillerne til å gå med på lønnskutt. 

SPILLERNE BIDRAR ALLEREDE: Ole Gunnar Solskjær sier mange spillere allerede bidrar i den vanskelige situasjonen og at det blir feil å henge dem ut.

Det gjorde at Hancock igjen fikk kraftig kritikk fra flere hold, blant annet Gary Neville og Gary Lineker som mente fotballspillerne ble urettferdig hengt ut.

Solskjær påpeker at det overordnede nå er å bistå helsevesenet.

– Dette er ingen enkel situasjon for noen, og det å bli hengt ut blir urettferdig i mine øyne. Feil blir har blitt begått av mange, men det lærer vi av. Det viktige nå er å ta bedre beslutninger, de rette beslutningene. Jeg tror vi alle ønsker å hjelpe NHS, lokalsamfunnet og jeg tror det er viktig at hver enkelt klubb gjør det den mener er rett, sier Solskjær.

Heltene er i helsevesenet

Manchester United er blant klubbene som har bestemt at ingen ansatte skal permitteres og i stedet heve full lønn.

De som ikke er i stand til å utføre din vanlige jobb har i stedet blitt anmodet av United om å bistå NHS eller lokale veldedighetsorgasisasjoner.

INGEN PERMITTERES: Manchester United har bestemt at ingen av de ca 900 ansatte i klubben som er administrativt ansatte skal permitteres.

Selv om han råder over en stall med superstjerner, påpeker Solskjær at det er noen helt andre som nå fortjener heltestatus.

– Vi er rollemodeller og noen ganger helter i fotballen. Nå må vi ta et steg tilbake, for de virkelige heltene er de som har en jobb som tilsier at de står midt oppe i krisen. Jeg tror vi alle beundrer og setter pris på hva de gjør, seier United-manageren.