Fortsatt i økonomisk trøbbel

Uniteds moderselskap Red Football gikk i minus i forrige sesong, viser nylig offentliggjorte tall. I praksis betyr dette at Uniteds gjeld øker, og klubben trenger fortsatt økte inntekter for å betjene gjeldsberget.

The Guardian meldte i går, tirsdag, at det Glazer-kontrollerte selskapet som eier Manchester United, Red Football, fikk et underskudd på 58 millioner pund (om lag 600 millioner kroner) i sesongen 2006-07.

Regnskapene som nå er offentliggjort, viser at gjelda til Red Football nærmer seg 7 milliarder kroner, opp om lag 10 prosent på ett år. Det er særlig den langsiktige gjelda som øker raskt, noe som henger sammen med at Glazer har tatt opp lån i sikringsfond (hedgefond) der Red Football slipper å betale renter før i 2016. Men rentene løper, og så lenge selskapet ikke klarer å betale dem, påløper det naturligvis også renters rente.

Manchester United Supporters Trust, som arbeider for at supporterne skal overta eierskapet til klubben, er naturligvis rystet over tallene.

– Det er uhørt at supporterne betaler de høye rentene på lånene, som er en bekymring for klubbens framtid. Våre penger pøses ut for å betale Glazer-familien, mens de ikke har puttet en penny inn i klubben, sier talsmann Sean Bones.

United vant ligaen i 2006/07, og kom til semifinalen i Mesterligaen. Tallene fra Red Football tyder på at inntektene må øke ytterligere for at klubben ikke skal få alvorlige problemer med å betjene gjelda som Glazer-familien har påført klubben.

I Supporterklubbens medlemsblad, United-Supporteren, kommer det en grundigere analyse av Red Football-regnskapet. Hvis du ikke er medlem, kan du klikke her for å melde deg inn.