Uniteds ukjente VM-deltakere

Har du hørt om disse VM-klare United-representantene?

Manchester United er godt representert i årets VM-sluttspill. Ingen klubber kan skilte med flere spillere i årets VM-sluttspill – kun Bayern München har like mange. I tillegg har Manchester United, i motsetning til andre klubber, også en manager med i Brasil-VM.

Det ikke alle vet er imidlertid at Manchester United er representert med ytterligere to ansatte i årets VM-sluttspill: Den fysiske treneren Tony Strudwick og massøren Rod Thornley kan utgjøre en viktig rolle når det tetter seg til med mange kamper på kort tid.

Førstnevnte ble utnevnt til fysisk trener i forkant av årets mesterskap etter at Liverpools fysiske trener, Ryland Morgans, avslo tilbudet fra Roy Hodgson til tross for sterk anbefaling fra Steven Gerrard.

Tony Strudwick etterfulgte Valter di Salvio som fysisk trener i Manchester United sommeren 2007. Han fikk oppmerksomhet i mediene etter å angivelig ha oppført seg aggressivt mot banemannen på Stamford Bridge i 2008.

Strudwick mente imidlertid at banemannen, Jason Griffin, hadde vært alt annet enn høflig i måten han ba Manchester United-spillerne om å ikke varme opp i sekstenmeteren. Ifølge Strudwick skal Griffin ha truet med å stikke høygaffelen han hadde i hendene opp et sted hvor solen ikke skinner. Siden kontroversen i 2008 har ikke Tony Strudwick vært mye i mediene, men den fysiske treneren er en anerkjent yrkesmann med doktorgrad i sportsvitenskap.

Massøren Rod Thornley er broren til Ben Thornley, som var en del av lovende Class of 92. I motsetning til David Beckham, Gary Neville og Paul Scholes, slo Rod Thornleys bror aldri til i Manchester United, i likhet med Chris Casper og John O’Kane.

I tillegg til å være massør i Manchester United og på det engelske fotballandslaget, har Rod Thornley scoret mål for Altrincham i Nationalwide Conference. 37-åringen har imidlertid lagt skoene på hylla, og kan nå fokusere hundre prosent på rollen som massør for Manchester United og England.

I vinduet under kan du se intervju med Rod Thornley, i forkant av EM i Ukraina og Polen i 2012.