Mulige motstandere i Europa League

OPPDATERT: Flere gamle kjenninger, tidligere Champions League-vinnere, en tidligere samarbeidsklubb fra Belgia og Ole Gunnar Solskjær kan møte gamleklubben Molde.

Etter at 3.kvalifiseringsrunde til Europa League og Champions League nå er unnagjort, har antallet mulige motstandere for United blitt kraftig redusert.

Hvem United kan møte i gruppespillet er fremdeles veldig usikkert ettersom selve Play Off-kampene i de to europacupene gjenstår.

Vinnerne av Play Off-kampene i Europa League går til gruppespillet, og får selskap av taperne av Play Off-kampene til Champions League.

PANGDEBUT: Det er Champions Legue-kveldene som huskes best blant United-fansen, men noen Europa League-kamper har også festet seg til minnet. Marcus Rashford scoret to mål i sin United-debut da Midtjylland ble slått 5-1 på Old Trafford.

I tillegg er det en rekke lag som allerede er kvalifiserte for gruppespillet.

Her er den oppdaterte oversikten etter de 30 kvalifiseringskampene som ble spilt torsdag kveld.

Dette bør du vite:

 • Gruppespillet i Europa League består av 48 lag, med fire lag i hver av de 12 gruppene. Og bare for å fjerne all mulig tvil; Manchester United er allerede kvalifisert for gruppespillet.
 • De to beste lagene i hver gruppe går videre til 16. delsfinale. Disse 24 lagene får der selskap av de åtte lagene som havner på 3. plass i Champions League-gruppene slik at det til sammen blir 32 lag i 16-delsfinalen i Europa League. Denne utslagsrunden eksisterer ikke i Champions League, der de to beste lagene fra hver gruppe går rett til 8.delsfinalen.
 • Finalen spilles på Stadion Energa i Gdansk i Polen 27. mai neste år.
 • Trekningen av gruppene i Europa League skjer i Monaco fredag 30. august.

Hvem er allerede kvalifisert?

I utgangspunktet var 17 lag direkte kvalifisert til gruppespillet, og disse 17 har nå fått selskap av ytterligere fire lag. Det er med andre ord 21 lag som per 16. august er klare for gruppespillet i Europa League.

FIASKO: Sevilla slo Manchester United ut av Champions League på Old Trafford i 2017/18-sesongen. Vil lagene møtes på ny i Europa League denne sesongen?

Disse er (rangert etter UEFAs ranking): 

Sevilla (Spania)
Arsenal (England)
Porto (Portugal)
Roma (Italia)
Manchester United (England)
Dynamo Kiev (Ukraina)
Beşiktaş (Tyrkia)
Basel (Sveits)
Sporting Lisboa (Portugal)
CSKA Moskva (Russland)
Wolfsburg (Tyskland)
Lazio (Italia)
Brussia Mönchengladbach (Tyskland)
Saint-Étienne (Frankrike)
Getafe (Spania)
Standard Liège (Belgia)
Rennes (Frankrike)
İstanbul Başakşehir (Tyrkia)
Olexandriya (Ukraina)
Wolfsberg (Østerrike)
Lugano (Sveits)

United kan ikke trekke lag fra samme land og samme seedingsnivå.

Den endelige seedingen vil ikke foreligge før alle 48 lagene er klare, men United vil bli seedet på nivå 1 ettersom ingen av de andre lagene, som ikke allerede er kvalifisert, har en høyere UEFA-ranking enn United. Se hele listen her

Hvilke andre lag kan kvalifisere seg?

For å begynne med det sikreste. Det er nå klart hvilke tolv lag som skal møtes i de seks Play Off-kampene til Champions League.

Taperen i disse kampene går rett til gruppespillet i Europa League:

Lask Linz – Brugge
Apoel – Ajax
Cluj – Slavia Praha
Olympiakos – Krasnodar
Young Boys – Røde Stjerne
Dinamo Zagreb – Rosenborg

Verdt å merke seg:

 • Det kan bli et gjensyn med Ajax som var Uniteds finalemotstander fra Europa League i 2017 og som nådde semifinalen av Champions League sist sesong.
 • United møtte også Brugge i kvalifiseringen til Champions League under Louis van Gaal i 2015, mens Young Boys var i Uniteds Champions League-gruppe sist sesong.
 • Det kan også bli et møte med norsk motstand i europacup for første gang dersom Rosenborg taper mot Dinamo Zagreb.
  I tillegg er Dudelange, Linfield, Slovan Bratislava, Ararat-Armenia, Vitoria, Legia alle kvalifisert til Play Off for Europa League, mens flere av lagene som tapte 3. kvalifiseringsrunde i Champions League nå må spille Play Off for å nå Europa League, deriblant gamle kjenninger som FC København og Celtic.

Play Off-kampene er klare

Etter at 3. kvalifiseringsrunde til Europa League er ferdigspilt er Play Off-kampene nå klare og spilles slik:

Sūduva (Litauen) v Ferencváros (Ungarn)
FC København (Danmark) v Riga FC (Latvia)
Celtic (Skottland) v AIK (Sverige)
Ararat-Armenia (Armenia) v Dudelange (Luxembourg)
Ludogorets (Bulgaria) v Maribor (Slovenia)
Linfield (Nord-Irland) v Qarabağ (Aserbajdsjan)
Slovan Bratislava (Slovakia) v PAOK (Hellas)
Astana (Kasakhstan) v BATE Borisov (Hviterussland)
Torino (Italia) v Wolverhampton (England)
Legia Warszawa (Polen) v Rangers (Skottland)
FCSB (Romania) v Vitória SC (Portugal)
PSV Eindhoven (Nederland) v Apollon Limassol (Kypros)
AEK Athens (Hellas) v Trabzonspor (Tyrkia)
Feyenoord (Nederland) v Hapoel Beer-Sheva (Israel)
Gent (Belgia) v Rijeka (Kroatia)
Espanyol (Spania) v Zorya Luhansk (Ukraina)
Partizan (Serbia) v Molde (Norge)
Braga (Portugal) v Spartak Moskva (Russland)
Malmö (Sverige) v Bnei Yehuda Tel-Aviv (Israel)
Strasbourg (Frankrike) v Eintracht Frankfurt (Tyskland)
AZ Alkmaar (Nederland) v Royal Antwerp (Belgia)

 

Verdt å merke seg:

 • Sjansene er heller små, men det er langt fra umulig at Manchester United trekker Ole Gunnar Solskjærs gamleklubb Molde.
 • Det mangler ikke på kjente og attraktive lag som kan møte United. United har møtt nederlandske PSV og Feyenoord flere ganger tidligere og i 2016/17-sesongen, da United gikk til topps i Europa League, var Feyenoord de første laget United møtte. Det endte med tap i Rotterdam.
 • Når vi først er inne på gruppspillet fra 2016/17-sesongen så kan vi ta med Zorya Luhansk som United slo både hjemme og borte.
 • Tyske Eintracht Frankfurt kan også bli en nøtt. Tyskerne tok seg til semifinalen i fjorårets turnering der det ble tap mot Chelsea etter straffesparkkonkurranse på Stamford Bridge. Rangers og Celtic fra Skottland er ikke på det nivået klubbene en gang var, men oppgjør mot et av de to lagene vil skapte stor interesse i Storbritannia.
 • Belgiske Royal Antwerp var i en årrekke en samarbeidsklubb for United, men det samarbeidet har opphørt. Etter en rekke år med økonomisk uro på nivå to i Belgia er klubben nå tilbake på øverste nivå og skulle United trekke klubben fra den belgiske havnebyen vil i det minste journalistene som følger United få nok å skrive om.

Europa League-gruppene trekkes fredag 30. august i Monaco klokken fra klokken 12.00 norsk tid.