United til topps i Milk Cup

Etzaz Hussain var svært delaktig da United-juniorene gikk til topps i Milk Cup-turneringen i Nord-Irland. Nordmannen satte inn 2-0-målet som på mange måter knekket finalemotstanderne fra Sheffield.

Paul McGuinness' regjerende mestere vant til slutt 2-1 og gjorde dermed det ingen har gjort før dem, nemlig å forsvare mesterskapet i Milk Cup.

Samtidig er triumfen Uniteds fjerde totalt i en turnering ingen andre klubber har vunnet mer enn to ganger.

Sterkt Sheffield-lag

Likevel må ingen tro at finalen ble noen walk-over for det unge United-mannskapet. Sheffield U. var nemlig godt med på notene, spesielt i første omgang, da de var uheldige som ble liggende under 1-0 til pause.

Grunnen til det bærer navnet Michael Ngoo. Han fikk plass i startoppstillingen som følge av at Ra'vel Morrison var suspendert etter to gule kort. Mot spillets gang sendte han United i ledelsen etter 17 minutter etter et strålende angrep. Ngoo var selv med i oppbyggingen, før han kaldt og rolig avsluttet ved å sende Robbie Bradys innlegg forbi Sheffield-keeperen.

Like etterpå var John Cofie nære på å doble ledelsen, men nå lot ikke Sheffield-keeperen seg lure.

Når ikke Cofie klarte å score, burde Ngoo så avgjort ha satt sin andre for kvelden da han ble nydelig frispilt av Will Keane etter 25 minutter, men med kun keeper igjen satte han ballen utenfor bortre stolpe.

Bedre etter pause

2. omgang ble mye bedre sett med United-øyne, og Ngoo burde ha gjort det bedre da han etter bare et halvminutts spill fikk et hav å boltre seg på. Inne foran mål lusket både Brady og Cofie temmelig fritt, men innlegget fra lagkameraten kom aldri frem.

Det ble etter hvert mye United i denne omgangen, og selv om laget ikke kom til mange sjansene, var blant annet John Cofie frempå med en suser i nettveggen.

Hussain dobler

1-0-ledelser er sjelden trygge, og var det heller ikke i dette tilfellet. Ikke bare på grunn av motstanderne, men like mye som følge av et ufyselig grisevær. Riktignok holdt gressmatten imponerende bra, men vedvarende regn og sterk vind gjorde likevel spilleforholdene ytterst problematiske.

Derfor var det så beroligende å se United øke ledelsen til 2-0 i det 49. minutt. Og nok en gang fikk vi se en flott scoring. Etzaz Hussain, 16-åringen fra Langhus utenfor Oslo, var mannen som startet det hele – og deretter avsluttet. Han fant sin lagkamerat Michael Ngoo på høyre og satte fart mot Sheffield-feltet hvor han plukket opp Ngoos elegante hælspark fra dødlinjen. I neste øyeblikk feide han ballen i mål.

Etter denne scoringen var det United opp og United i mente – inntil Sheffield U-spissen Terry Kennedy grep sjansen til å redusere på overtid. Han fikk en tå på ballen etter frispark fra venstre og plasserte den inn i hjørnet. Reduseringen var fortjent nok, men heldigvis, den kom altfor sent.

KAMPFAKTA (2×35 min. omganger)

United 2 (1) – Sheffield U 1 (0)

17. min.: 1-0 Ngoo 49. min.: 2-0 Hussain 70+1 min.: 2-1 Kennedy

Uniteds lag: Sam Johnstone, Michael Keane, Sean McGinty, Tom Thorpe, Zeke Fryers, Will Keane, Ryan Tunnicliffe, Etzaz Hussain, Robbie Brady, John Cofie, Michael Ngoo. (Ingen bytter)