United til finalen!

VIDEO Manchester United U 19 slo Everton 2-0 i semifinalen i Dallas Cup natt til lørdag, og er klare for finale mot brasilianske Coritiba FC. Se målene fra kampen her.

SE MÅLENE FRA KAMPEN NEDERST I ARTIKKELEN.

United hadde på imponerende vis tatt seg videre til semifinalen i Dallas Cup etter å ha feid all motstand av banen i gruppespillet. Åpningskampen mot FC Dallas ble vunnet med 2-0, mens kampen mot Santa Clara Sporting endte med en knusende 5-2-seier.

I den siste – og avgjørende – kampen, eksisterte det teoretiske muligheter som gjorde at tap mot meksikanske Tigres kunne frarøve Manchester United U 19 avansementet. Ungguttene gjorde imidlertid jobben, og vant 1-0 etter en vakker scoring av Larnell Cole.

Dermed var Manchester United klare for semifinale natt til lørdag skandinavisk tid, og på motstatt banehaldel stod stortalentet Ross Barkley og hans lagkamerater i Everton. Blåtrøyene hadde endt som nummer to i sin gruppe med seks poeng og en målforskjell på +6.

Tidlig ledelse

Det stom om retten til finaleplass i Dallas Cup da ballen ble sparket igang mellom United og Everton på FC Dallas Park Stadium natt til lørdag, og United skulle få en glimrende start.

Etter 15 minutters spill slo Larnell Cole et innlegg fra høyrekanten som Michele Fornasier fikk hodet på inne i feltet. Evertons keeper Griffiths reddet det første forsøket fra Fornasier, men da Fornasier også var først på returen, var det ingenting Toffees-keeperen kunne gjøre, og italieneren kunne enkelt sette inn 1-0.

Etter scoringen var United det førende laget på FC Dallas Park Stadium, og allerede minuttet etter 1-0-scoringen traff Larnell Cole tverrliggeren med et skuddforsøk. Til tross for at United styrte spillet de første 45 minuttene, skulle det bli med det ene målet før pause. I minuttene før pause måtte United sette inn Charni Ekangamene for en skadet Frederic Veseli. Det er foreløpig ikke kommet noen rapporter på hva slags skade det er snakk om for den unge sveitseren.

Lingard avgjør – United til finalen!

Everton forsøkte i andreomgang å hente inn United ledelse, og både Long og Forrester hadde brukbare muligheter de siste 20 minuttene av kampen. United greide dog å holde unna, og etter at Evertons Hallam Hope ble utvist 10 minutter før slutt, skulle United også punktere kampen.

Jesse Lingard ble på overtid spilt gjennom etter at United hadde vunnet ballen inne på egen halvdel, og Lingard var iskald alene med keeper og trillet ballen inn i lengste hjørne. Dermed stod det 2-0 til United, og finaleplassen var sikret.

I finalen, som spilles natt til mandag, møter United brasilianske Coritiba, som slu Eintracht Frankfurt 2-1 i semifinalen.

– Det var vanskelig

Keeper Sam Johnstone, som holdt nullen for tredje gang på fire kamper, var naturlig nok fornøyd etter kampslutt, og ser frem mot finalen.

– Brasilianerne liker å spille pasninger, men det gjør vi også, så vi får se, sa keeperen om finalen mot Coritiba, før han snakket om oppgjøret mot Everton.

– Det var vanskelig – vi har spilt mot Everton hjemme, og denne kampen var mer fysisk enn de tidligere kampene. Vi var med på krigen, og vi gjorde det bra. Alle gutta er i god form og holdt det gående hele veien. Vi ønsker å vinne turneringen, så vi går inn i neste kamp for å vinne.

HER kan du se hele intervjuet med Johnstone.

Finalen spilles natt til mandag klokken 01.00 (skandinavisk tid), og vi håper arrangørene av turneringen får orden på teknikken frem til den sparkes i gang, slik at vi kan vise kampen direkte på United.no.

KAMPFAKTA:

Manchester United U 19 – Everton U 19

1-0 Fornasier (15) 2-0 Lingard (90) Turnering: Dallas Cup, semifinale Tid: Lørdag 7. april, klokken 03.00 (skandinavisk tid) Sted: FC Dallas Park Stadium

Uniteds tropp til Dallas Cup (4-4-1-1): Sam Johnstone, Frederic Veseli (Charni Ekangamene 43), Michele Fornasier, Michael Keane, Zeki Fryers – Larnell Cole, Ryan Tunnicliffe, Tom Thorpe, Luke Giverin – Jesse Lingard – Will Keane.

Ubenyttede reserver: Joe Coll, Alberto Massacci, Luke Hendrie.

1-0:

<span mce_name=»b» mce_style=»font-weight: bold;» style=»font-weight: bold;» class=»Apple-style-span» mce_fixed=»1″> <iframe width=»560″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/7jtsocoUThk» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe> </span>

2-0:

<iframe width=»560″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/JLeqyIsuWhk» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>