United til finalen

Manchester United knuste Chelsea 4-0 på Old Trafford, og avanserte med dette til finalen i FA Youth Cup med 6-3 sammenlagt.

Manchester United møtte i kveld Chelsea til returoppgjør i semifinalen i FA Youth Cup. Første møte endte 3-2 til Chelsea på Stamford Bridge, og United måtte dermed vinne på Old Trafford i kveld for å avansere til finalen i turneringen.

Dette viste seg til slutt å bli en grei oppgave for et godt United-lag. Ravel Morrison sendte United i ledelsen etter en drøy halvtime, før Will Keane doblet kun minutter senere. I andre omgang scoret Will Keane ytterligere to mål, og sikret seg dermed hat-trick i kveldens kamp, som til slutt endte 4-0.

Manchester United har dermed avansert til finalen i FA-Youth cup for første gang siden 2007. Den gang ble det tap på straffespark for Liverpool. Denne gang er det Sheffield United som er motstander i finalen.

United har vunnet turneringen ni ganger før, noe som er rekord.

United.no fulgte kampen. Under følger referat fra kampens viktigste hendelser.

Preview: Kan unggutta klare det?

Slik var forrge kamp: Chelsea – United 3-2

KAMPFAKTA

Manchester United – Chelsea 4-0 – (6-3 sammenlagt)

Avspark: 20.00 (skandinavisk tid)Turnering: Semifinale i FA Youth Cup, kamp 2Bane: Old TraffordTilskuere: 912438 min: 1-0 Morrison41 min: 2-0 W. Keane75 min: 3-0 W. Keane86 min: 4-0 W. Keane (str.)

United: Sam Johnstone, Michael Keane, Tom Thorpe (c), Michele Fornasier, Sean McGinty, Ryan Tunnicliffe, Paul Pogba (Jesse Lingard, 89.), Larnell Cole, Ravel Morrison (Tom Lawrence, 90.), Gyliano van Velzen (Tyler Blackett, 71.), Will Keane.

Benken: Joe Coll, Alberto Massacci.

REFERAT:

1 min: Kampen er igang på Old Trafford. United trenger å vinne for å nå finalen. Det er ingen bortemålsregel i denne kampen.

2 min: Will Keane blokkerer et klønete utspill fra Chelseas keeper, men ballen spretter utenfor.

10 min: United best igang på hjemmebane. Larnell Cole med frisk start på høyrevingen. Ingen store sjanser foreløpig.

18 min: Chelsea har kommet mer med i kampen nå. Fortsatt ingen av lagene som har kommet til de virkelige sjansene.

22 min: Chleseas kaptein Pappoe ned med skade etter en knallhard takling av Paul Pogba. Kommer seg på bena igjen.

33 min: God mulighet for United. Will Keane med fin flikk til Van Velzen. Dessverre treffer ikke vingen med skuddet. Får en ny mulighet rett etterpå, men blir stoppet før han får avsluttet.

36 min: Morrison tester skuddfoten fra 20 meter, men treffer midt på keeper.

38 min: 1-0 RAVEL MORRISON!

Van Velzen legger inn til Pogba, som finner Ravel Morrison med en pasning. Morrison skyter via et Chelsea-ben og i bue over Chelseas keeper. Dermed står lagene likt totalt.

42 min: 2-0 WILL KEANE!

Glimrende innlegg fra Sean McGinty treffer Keane, som stanger ballen i mål via bakken. United i føringen!

PAUSE: United var best det første kvarteret på Old Trafford, men Chelsea jobbet seg etterhvert noe mer inn i kampen. Den første halvtimen var åpen, uten at noen av lagene greide å skape de helt store sjansene. Snaue ti minutter før pause skulle imidlertid United få hull på byllen, da Ravel Morrison sendte de røde fortjent i ledelsen på et skudd som gikk via en Chelsea-forsvarer. United var imidlertid ikke ferdige for omgangen, og William Keane doblet Uniteds ledelse på et godt hodestøt tre minutter før pause. Det står 2-0 på Old Trafford – 4-3 til United totalt.

46 min: Andreomgang er igang. United 45 minutter unna sin første finale i FA Youth Cup siden 2007.

50 min: Lalkovic med skuddforsøk for Chelsea. Johnstone fint nede og bokser skuddet fra 20 meter til corner.

54 min: Frispark fra 25 meter for United. Paul Pogba tester kanonen, men skuddet går via en Chelsea-spiller. Will Keane greier ikke å få kontroll på ballen.

57 min: Gult kort til Chelseas Nathaniel Chalobah etter en takling på Gyliano van Velzen.

64 min: Ryan Tunnicliffe skaper med med sin sedvanlige guts og innsats en brukbar skuddmulighet for seg selv. Skuddet går utenfor.

67 min: Lalkovic, som har vært friskt frampå ved noen anledninger, dribler seg inn i United-boksen, og får avsluttet fra spiss vinkel. Fornasier kaster seg foran skuddet og ballen går i nettveggen.

70 min: Van Velzen med skuddforsøk fra drøye 20 meter. Skuddet går dessverre over fra nederlenderen.

71 min: Van Velzen går ut med en hamstringskade. Tyler Blackett kommer inn.

75 min: 3-0 WILL KEANE!

Keane med sitt andre mål for kvelden! Morrison får tak i ballen,utfordrer forsvaret og spiller fri Blackett til venstre. Blackett finner Keane i feltet, som setter ballen i mål. United nærmer seg finalen!

76 min: Tunnicliffe får gult kort.

78 min: Thorpe klarer et forsøk fra Lalkovic på streken. Nesten 3-1 der!

82 min: Cole med sjansen til å punktere kampen, men greier ikke å få avsluttet fra 7-8 meter.

85 min: Straffe til United! Will Keane blir felt av keeper på vei gjennom.

86 min: 4-0 WILL KEANE!

Will Keane sikrer sitt hat-trick fra straffemerket. Setter ballen lavt i venstre hjørne. Keeper går rett vei, men rekker ikke frem. United er et og et halvt ben i finalen!

88 min: Jesse Lingard kommer inn for Paul Pogba.

90 min: Tom Lawrence inn for Ravel Morrison.

SLUTT: Manchester Unted er fullt fortjent klare for finalen i FA Youth cup for første gang siden 2007 etter å ha knust Chelsea på hjemmebane. Morrison åpnet ballet, Will Keane fulgte opp med hat-trick.